| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
DEEL Нов потребител

|
Пуснато на: Нед Апр 08, 2007 10:12 Заглавие: DVD NEO модел F61DivX оптика HD62 |
|
|
Моля за съвет и малко помощ. Проблема на ДВД-то беше лентата , незнам как са я наранили. Имаше проблем с отварянето на чекмеджето и лазара не светеше . Смених лентата и това се оправи. Сега остана това че НЕО-то си чете без никъкъв проблем СД-та , а ДВД-та НЕ! Лазара светва и неможе да намери ДВД диска опитва се да фокосира (изписва LOAD) и веднага(2сек.) изписва NO DISK. Докато на СД-та няма никъкъв проблем фокосира , чете , мотора върти ...всичко си е ОК. Смених оптиката и проблема си остана. На старата оптика съм се опитвал да настроя тока на диодите от потенциометарчетата на оптиката -> безуспешно. Забелясах че тази оптика HD62 e с два лазърни диода. Въпроса ми е по какъв начин се оправялват лазърните диоди от платката с чипсета и възможно ли е да са посредством двоика транзистори които са в близост до гнездото за лентовия кабел . Различават се два СМД транзистора и два обикновенни както и някъква схема ES660....(немога да я прочета цялата)Немога да намеря схема за ДВД-то. Спиндел мотора не съм го барал но мисля че след като си работи без проблем на СД би трябвало да е здрав. Моля за съвет!
пп. пробвал съм и с два лентови нови кабела. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
nick_s Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Апр 08, 2007 11:52 Заглавие: |
|
|
Пращам ти схема - не е същата , но управлението на светодиодите трябва да е подобно , сигналите към оптиката би трябвало да са аналогични .
Дай мейл . |
|
|
 |
Tokio Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Апр 08, 2007 14:58 Заглавие: |
|
|
Факта, че чете CD-та не означава, че шпиндела ти е в ред. За да прочете DVD, шпиндела трябва да развие доста по-висока скорост и ако не може да достигне нужните обороти ще изписва NO DISC. Пръсни шпиндела с контактен спрей, или го смени  |
|
|
 |
DEEL Нов потребител

|
Пуснато на: Нед Апр 08, 2007 18:31 Заглавие: |
|
|
| Tokio написа: | Факта, че чете CD-та не означава, че шпиндела ти е в ред. За да прочете DVD, шпиндела трябва да развие доста по-висока скорост и ако не може да достигне нужните обороти ще изписва NO DISC. Пръсни шпиндела с контактен спрей, или го смени  |
O, НЕ! Сега ще обясня защо си мисля че спиндела е здрав. Значи когато сложа СД диода светва и започва да мърда нагоре -надолу. Може би тогава когато разбере че има нещо сложено започва да се върти спиндела и да чете диска и след време изписва че го е прочело. Когато сложа ДВД окото пак светва и започва да мърда нагоре-надолу но веднага след това изписва че липсва диск. Окото вече е загаснало и изобщо не се стига до момента с завъртането на диска. Огледах го хубаво този спиндел , по моя приценка не е мръднала въртящата му шаиба нито нагоре , нито надолу.........вижда се нещо като ограничителна зегерка в долния краи по оста на колелото. Огледах и краиния изключвател за хода по релсичките на механизма с окото уж всичко и там е наред . Доколкото мога да преценя окото вижда тази част от ДВД диска на която е с информацията. А и би трябвало новото око да е с фабрично настроен ток през лазърния му диод, нали? Да не се опитвам да въртя тримерчето по окото. Опитвам се да намеря нещо да е прекъснало по платката в управлението на лазърните диоди но е трудно . Благодаря на nick_s за схемата ! Горе -долу започна да ми просветлява как стоят там нещата . Наистина като блокови схеми сигорно са едни и същи , но имат схемни различия. |
|
|
 |
soundMAN Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Апр 08, 2007 19:06 Заглавие: Sanyo SF-HD6x pick-up problem...... |
|
|
| Здравейте ! Имах 2 броя SF-HD62 чисто нови за без пари (май по 13-14 лева) ,който поставени "виждаха" само аудио и мр3 СД, а DVD не. Проверете с друга . Успех ! |
|
|
 |
DEEL Нов потребител

|
Пуснато на: Нед Апр 08, 2007 20:04 Заглавие: Re: Sanyo SF-HD6x pick-up problem...... |
|
|
| soundMAN написа: | | Здравейте ! Имах 2 броя SF-HD62 чисто нови за без пари (май по 13-14 лева) ,който поставени "виждаха" само аудио и мр3 СД, а DVD не. Проверете с друга . Успех ! |
Oх благодаря !.....успокои ме Оптиката е взимана от магазин "Петров електроника" гр. Стара Загора 19,50 лв + 13 лева още за двете лентови жички  |
|
|
 |
Tokio Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Апр 08, 2007 23:17 Заглавие: |
|
|
В такъв случай е добре да напишеш с какъв чипсет е декодера. В последно време оптиките на са от най-качествените и си избират на кое DVD да работят. SF-HD62 се заменя без проблем с SF-HD65, като втората оптика не е толкова "придирчива" към декодера, с който ще работи.
Успех! |
|
|
 |
DEEL Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Апр 09, 2007 10:50 Заглавие: |
|
|
Ами това което се различава на платката е RC6688-C, А онази квадратната матрица е най-вероятно ES6603S (не се чете добре)
Снимка1
Снимка2 |
|
|
 |
nick_s Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Апр 09, 2007 18:27 Заглавие: |
|
|
Да , схемата е друга - пратих ти я само да се ориентираш какви сигнали излизат към оптиката и да видиш управлението на лазерните светодиоди . Доколкото знам няма големи разлики в тях при различните модели , но може и да бъркам  |
|
|
 |
tonovd Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Апр 09, 2007 21:27 Заглавие: |
|
|
Под какъв ъгъл лазерния лъч на оптиката ти е поставен да чете DVD дисковете и сигурен ли си, че трябва да бъде такъв  |
|
|
 |
|