| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
SkyDiver2007 Нов потребител

|
Пуснато на: Нед Апр 08, 2007 20:42 Заглавие: Търся схема за този TV |
|
|
| Търся схема за този TV марка "NINA 2105 ST" Color TV.Ако някой я има или ми даде някаква информация ще съм безкрайно Благодарен...Благодаря Ви предварително. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
old4 Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Апр 08, 2007 20:50 Заглавие: |
|
|
| Напиши състава му Проц.памет,вид.проц................ |
|
|
 |

|
Пуснато на: Нед Апр 08, 2007 21:04 Заглавие: |
|
|
| Аууу ми като не ги знам тези...Не съм го отварял,но искам да оправя един проблем и за него ми искат схемата.Проблема е че когато намалявам звука с дистанционното индикатора стига до "две чертички" и звука изчезва,т.е. липсва последната степен за намаляване на силата.Не мога да го слушам тихо примерно,а когато е на "двете чертички" си е направо силно.Казаха ми че трябва някакво съпротивление да се сложело на входа на НЧУ ама от схемата можело да се види къде е НЧУ,с какъв интеграл е реализиран и къде да се сложи резистора.Аз не разбирам много и затова попитах тук... |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Апр 08, 2007 21:17 Заглавие: |
|
|
| SkyDiver2007 написа: | | Казаха ми че трябва някакво съпротивление да се сложело на входа на НЧУ ама от схемата можело да се види къде е НЧУ,с какъв интеграл е реализиран и къде да се сложи резистора.Аз не разбирам много и затова попитах тук... |
На телевизора не му е нужно да се сменя никакъв резистор-просто смени "майстора"-тука във форума сигурно има достатъчно колеги от твоя град-харесай си някой,пиши му на Л.С. и се разберете да му го закараш за ремонт.
Щом не може да познае кой чип в телевизора е НЧУ и кое му е входа-нямам думи за такъв "майстор"  _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |

|
Пуснато на: Нед Апр 08, 2007 21:33 Заглавие: |
|
|
) то майстора си е верно май "баш майстор" ?!? .Разбира човека,но ми каза че е по добре да има и да намеря схема.То и аз с мойте оскъдни познания ще позная кое е НЧУ-то ама после...?!:)Може да има и друго решение както казваш-да не "слага" или сменя там някой резистор,но и за това си трябва майстор :)Ако не е нещо кой знае колко сложно-поне така предполагам де-то и аз бих могъл да се справя май.А може ли дистанционното да е прецакано..? е за това не съм се сетил. |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Апр 08, 2007 21:36 Заглавие: |
|
|
| SkyDiver2007 написа: | | А може ли дистанционното да е прецакано..? е за това не съм се сетил. |
Не,между другото това явление,дето описваш със звука е нещо напълно нормално за голяма част от китайските дървета дето ги продават по магазините. _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |

|
Пуснато на: Нед Апр 08, 2007 22:00 Заглавие: |
|
|
Е да май си прав.Китайските дървета по магазините дето ги продават верно станаха повече от истинските в парка до нас за съжаление..OK.Ще се оправям някак...BTW a на TV-то отзад пише ...."NINA Corporation-Japan" ) |
|
|
 |
zapad Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Апр 09, 2007 17:20 Заглавие: |
|
|
| за по напряко корабите минават през Япония и там им слага "NINA Corporation-Japan" |
|
|
 |
tehnica Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Апр 09, 2007 22:50 Заглавие: |
|
|
Този майстор дето те кара ти да му търсиш схема го тури на ......,ама и ти не можеш го оправи,тъй че,послушай колегите и в сервиз. _________________ Всеки транзистор,уважаващ себе си,по време на работа не трябва да позволява да бъде докосван с ръка! |
|
|
 |
коцев Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Апр 10, 2007 5:12 Заглавие: |
|
|
При мен е идвал телевизор с такъв дефект отстранен от самия клиент по най простия за него начин. Просто човека си беше поставил между решетката и говорителя дебела хартия /картон дебел 3-4 мм / .Звука му станал тих муха да бръмне и я чува в стаята . Това вече би могъл и сам да си го направиш.  _________________ В един цирк играем и номерата си ги знаем...  |
|
|
 |
|