| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
станчо Гост
|
Пуснато на: Чет Апр 12, 2007 12:16 Заглавие: Стар CRT Belinea монитор несъвместим с новите дви карти?!?!? |
|
|
| Накратко имам стар CRT Belinea 10 70 65 и нова видео карта на 7300 гт на ддр 3 с картата си вървеше dvi преходник, поставих преходника и вързах монитора.За моя голяма изненада никакъв сигнал черен екран смених дви слота пак без промяна видео картата и монитора по отделно на други машини работят без проблем |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Yassen Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Апр 12, 2007 12:38 Заглавие: Re: Стар CRT Belinea монитор несъвместим с новите дви карти? |
|
|
| станчо написа: | | Накратко имам стар CRT Belinea 10 70 65 и нова видео карта на 7300 гт на ддр 3 с картата си вървеше dvi преходник, поставих преходника и вързах монитора.За моя голяма изненада никакъв сигнал черен екран смених дви слота пак без промяна видео картата и монитора по отделно на други машини работят без проблем |
Всички съвременни карти, включително и твоята "nVidia 7300" са съвместими с аналоговия VGA стандарт напълно. Няма VGA монитор който да не работи на която и да е съвременна карта, просто всичките са направен според стандарта и съвместимоста е гарантирана. Поне при пускане на компютъра и POST теста трябва да имаш изображение. В твоя случай нещата клонят към преходника, той е единственото нещо което може да не е стандартно. Монитора ти не е толкоз стар, че да оказва подобни проблеми. Вземи друг преходник и опитай с него.  _________________ Младото поколение трябва да възроди Българската електроника |
|
|
 |
станчо Гост
|
Пуснато на: Чет Апр 12, 2007 13:04 Заглавие: ... |
|
|
| да това го знам, но проблема е, че аз извадих този дви преходник от кутията на видео картата .... няма логика да не бачка ... да го сменя с нов същия или с нов различен съжелявам, но се сблъсквам с този проблем за първи път и съм доста зле.Благодаря за бързия отговор |
|
|
 |
станчо Гост
|
Пуснато на: Чет Апр 12, 2007 13:07 Заглавие: ... |
|
|
| В смисъл аз имам някаква преста, че тези дви преходници са различни и не всички стават за видео картата ? |
|
|
 |
Yassen Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Апр 12, 2007 13:14 Заглавие: |
|
|
Това че е бил в комлект с картата не гарантира, че е направен според стандарта. В повечето случай подобни преходници имат произход Китай и са със съмнително качество. Най добре вземи друг вид преходник а не от същата карта. Ако карата ти е нова отиди там където си я купил и помоли хората да ти го сменят но с такъв от друга карта. _________________ Младото поколение трябва да възроди Българската електроника |
|
|
 |
Петров Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Апр 12, 2007 13:21 Заглавие: |
|
|
| А настрои ли резолюцията и рефреша на видеото според поддържаните от този монитор преди да го включиш? |
|
|
 |
станчо Гост
|
Пуснато на: Чет Апр 12, 2007 15:29 Заглавие: |
|
|
| Не разбирам, мисля че монитора подържа резолюцията и рефреша на видеото. |
|
|
 |
vstoykov Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Апр 12, 2007 17:09 Заглавие: |
|
|
Възможно е монитора да изисква аналогов сигнал, а видеокартата да подава цифров (т.е. мониторът ти е DVI-A, а картата - DVI-D ).
http://en.wikipedia.org/wiki/DVI
Дай линк или снимка на интерфейсите на монитора за да ги видим и тогава може да помогнем повече. |
|
|
 |
станчо Гост
|
Пуснато на: Чет Апр 12, 2007 17:47 Заглавие: прав си пич |
|
|
| значи прав си малуумен съм видеото пуска цифров сигнал,а монитора иска аналогов т.е. какво да права?!?!?? |
|
|
 |
станчо Гост
|
Пуснато на: Чет Апр 12, 2007 18:07 Заглавие: ......... |
|
|
| DVI-i Dual link т.е. какво да права прочето нещата, но не хващам логиката до колкото разбрах откъдето четох ми трябва конвертор за да може dvi source на vga monitor ,а на syncmaster 797 df има сигнал набързо четох може да не съм доразбрал но да става въпрос за DVI-i Dual link |
|
|
 |
|