| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
teco Активен потребител

|
Пуснато на: Пет Апр 13, 2007 16:15 Заглавие: схема на SABA T8728 |
|
|
| някои може ли да ми помогне със схема за SABA T8728, Chassis SX50 предварително мерси |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
evgevg Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Апр 13, 2007 21:00 Заглавие: |
|
|
| Според мен шасито е ICC5 схемата е в пощата Ви. |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Апр 13, 2007 22:08 Заглавие: |
|
|
SX50 трябва да е ICC5 ако не се лъжа.
Какво му е на телевизора болежката?Кажи да помагаме.
И колко инча екран е с тва означение 8728,ако не е тайна? _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
teco Активен потребител

|
Пуснато на: Пон Апр 16, 2007 11:44 Заглавие: |
|
|
| колеги мерси за помоща която ми оказахте. проблема на ТВ-то е че някои е пипал по захранването сменяни са транзистори сащо така и липсват. за сега това му е проблема и пак мерси за схемата и на Bojilov |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пон Апр 16, 2007 12:03 Заглавие: |
|
|
И не забравяй да смениш всички електролити в захранването.Има едни гадни 1N4148 там-мери ги и за утечка-килооми-имат тоя навик. _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
интермаш Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Апр 16, 2007 13:35 Заглавие: Четене му е майката! |
|
|
| Bojilov написа: | | И не забравяй да смениш всички електролити в захранването. |
Ха така!! Хубава работа!! Че защо ще ги сменя?? Нема такива работи. Още не са минали 20 години, пък и да са минали, защо да ги сменя?
Божилов, какво става с теб? _________________ Четене му е майката ! |
|
|
 |
teco Активен потребител

|
Пуснато на: Пон Апр 16, 2007 13:36 Заглавие: |
|
|
ще послушам савета ти за диода 1N4148, а за кондензаторите вечи ги смених и доста от тях бяха издъхнали .но намерих и още една грешка. някои е сменил крайният транзистор на захранването с BU2508AF вместо да сложи както е посхема 2S2000 |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пон Апр 16, 2007 14:01 Заглавие: |
|
|
| teco написа: | ще послушам савета ти за диода 1N4148, а за кондензаторите вечи ги смених и доста от тях бяха издъхнали .но намерих и още една грешка. някои е сменил крайният транзистор на захранването с BU2508AF вместо да сложи както е посхема 2S2000 |
Значи един такъв го сдадах преди година със BU2508 и упорито транзистора гореше,докато не намерих S2000AF не спря да прави проблеми.
Но иначе със BU2508 трябва да си тръгне,да си работи-нито грее,нито гори на момента при пускането,така че едва ли проблема ти е в него.След като го пуснеш да работи и откриеш повредата,чак тогава може да го смениш с оригинален.
И ако са закучи да не ще да тръгне,аз задължително меря на килооми за утечка всички шибани 1N4148-ако има и най-малкото съмнение-отпоявам единия крак и пак меря.
Понеже е ровен предполагам-елементарните неща са прегеледани,но да питам все пак-
Трафа на стендбая здрав ли е,един кафяв такъв?Че той си им е болест на тоя модел-ако изгори-пак не тръгва захранавнето. _________________ Мегатрон-2007 ООД
|
|
 |
интермаш Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Апр 16, 2007 14:04 Заглавие: |
|
|
| teco написа: | ще послушам савета ти за диода 1N4148, а за кондензаторите вечи ги смених и доста от тях бяха издъхнали .но намерих и още една грешка. някои е сменил крайният транзистор на захранването с BU2508AF вместо да сложи както е посхема 2S2000 |
Млади момко, след като си сменил всички електролити в захранването,
на това шаси трябва да смениш ВСИЧКИ ЕЛЕКТРОЛИТИ, особено: тези след импулсния трансформатор, всички в блоковете за хоризонтално и вертикално отклонение. Които останат, ще ги сменяваш само ако е необходимо.
Извинявай за предишния ми пост, него съм адресирал към г-н Божилов. _________________ Четене му е майката ! |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пон Апр 16, 2007 14:47 Заглавие: |
|
|
| интермаш написа: | Млади момко, след като си сменил всички електролити в захранването,
на това шаси трябва да смениш ВСИЧКИ ЕЛЕКТРОЛИТИ, особено: тези след импулсния трансформатор, всички в блоковете за хоризонтално и вертикално отклонение. Които останат, ще ги сменяваш само ако е необходимо.
Извинявай за предишния ми пост, него съм адресирал към г-н Божилов. |
Неам думи,неам думи-телевизора му не работи захранването-той го насочва да сменя електролити във вертикала. _________________ Мегатрон-2007 ООД
|
|
 |
|