| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
avenge Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Апр 12, 2007 20:07 Заглавие: Странен проблем с Sony Ericsson k510 |
|
|
Здравейте
Не е много голям проблем но все пак...
Имам следния проблем с горе посочения телефон: При изключване на телефона с батерия в него, батерията се разрежда много бързо и стига до 0 зарядът и (поне толкова показва при мерене с уред), и след това е невъзможно да се зареди отново на моя телефон. На друг телефон се зарежда без проблем. Иначе ако телефона е включен батерията също се зарежда и си работи нормално - тази 'аномалия' се получава само ако телефона е изключен. Също така ако има ток в батерията и се включи да се зарежда няма проблеми - въпроса е батерията да не падне до 0. Някой ако има идея защо се получава това нещо и дали може по-нататък да се получи по-сериозен дефект от това, моля да сподели мнение А и пропуснах да кажа - телефона е малко мокрен (изтървах го във вода ), но след като изсъхна си работи 'почти' нормално вече 2ри месец  |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Tigar Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Апр 14, 2007 22:11 Заглавие: |
|
|
това (почти нормално) е че си дърпа ток от някъде на изкл. апарат на това му се вика ликаж. _________________ чистене на грешки на автомобили европейско производство, и автоелектроника. |
|
|
 |
avenge Нов потребител

|
Пуснато на: Нед Апр 15, 2007 1:39 Заглавие: |
|
|
| Добре и това сериозно ли е ? Да го нося ли на ремонт или мога така да си карам - възможно ли е да излезе и някакъв др. проблем, защото вече месец телефона си работи нормално. Колко ще ми струва да се оправи това нещо ? |
|
|
 |
Tigar Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Апр 17, 2007 21:27 Заглавие: |
|
|
може и да излезе друг проблем но това времето ще го покаже. _________________ чистене на грешки на автомобили европейско производство, и автоелектроника. |
|
|
 |
avenge Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Апр 18, 2007 0:47 Заглавие: |
|
|
| То след време много работи може да станат. Въпроса ми е каква е причината за това разхищение на ток в изключено положение, може ли да се оправи и скъпо ли ще излезе? |
|
|
 |
maker_1 Нов потребител

|
Пуснато на: Пет Май 25, 2007 22:02 Заглавие: |
|
|
| avenge написа: | | То след време много работи може да станат. Въпроса ми е каква е причината за това разхищение на ток в изключено положение, може ли да се оправи и скъпо ли ще излезе? |
"Разхищението' на ток вероятно е в следствие на електролиза под някой чип (най-вероятно регулатор , dc-dc converter или буфер).Предполагам че няма да е много сложно да се оправи.Можеш да се опиташ да го почистиш.Също така ако имаш захранващ източник с цифрова индикация можеш да видиш точно колко е консумацията. |
|
|
 |
yani kokas Опитен потребител

Регистриран на: 14 Юни 2006 Мнения: 326 Местожителство: Дупница/София/
|
Пуснато на: Съб Май 26, 2007 23:51 Заглавие: |
|
|
| maker_1 написа: | | avenge написа: | | То след време много работи може да станат. Въпроса ми е каква е причината за това разхищение на ток в изключено положение, може ли да се оправи и скъпо ли ще излезе? |
"Разхищението' на ток вероятно е в следствие на електролиза под някой чип (най-вероятно регулатор , dc-dc converter или буфер).Предполагам че няма да е много сложно да се оправи.Можеш да се опиташ да го почистиш.Също така ако имаш захранващ източник с цифрова индикация можеш да видиш точно колко е консумацията. |
Абе мисля че не е разумно да се почиства ръчко с разредител или нещо такова май вибро вана трябва да се ползва.
Аз бях изпускал телефон в саламура от сирене,в сервиза като го видяха много му се израдваха.
Така че май най -удачно е у сервиз _________________ Всеки щепсел контакта да си знае ,да се пази
да не се зарази и ако клемите зацапа,
некой друг да тока да изцака... |
|
|
 |
|