|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
BuGomix Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Апр 16, 2007 20:56 Заглавие: Захранване 250w за усилвател |
|
|
Първо знам че има много такива теми но не открих това което ми трябваше.
Търся схема на двуполярно захранване +- 45V, 250W по-точно захранване на усилвателя от "Млад конструктор".
За вентил една схема грец, но трябва да вади двуполярно напрежение, ако може да ме упътите какви елементи да взема.
За филтър два кондензатора с огромен капацитет 10 000u F може и по-малко, и най-малко за 63V.
И сега най-важното стабилизатора, за него изобщо не знам какво трябва. Ако е възможно от тук да се разделя напрежението на двуполярно, а не във вентила и то да става тъка от + или - 45V да става +-45V
ПП.
Отскоро съм в тази областта и не разбирам много моля не използваите сложни термини благодаря предварително. _________________ [email protected]
НЕРАЗБИРАМ |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
borko 30 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Апр 16, 2007 21:14 Заглавие: |
|
|
| Стабилизатор не ти трябва .Това да не е за Куада от списанието?Трябва ти трансформатор с две вторични намотки свързани последователно да речем по 35 в изходно напрежение на всяка .Греца може да е кврс35-10 или някакъв друг.Сборното напрежение от двете намотки се изправя през греца .Средна точка се взима от там където се съединяват двете вторични намотки.Кондензаторите се вързват така-единия между + на греца и средната точка ,а другия между средната точка и - на греца.За транзисторните усилватели захранването не е така критично като стойности както за интегралните.Искам да кажа че и при 2х50 и при 2х40 пак ще работи ,те по трудно горят от високо напрежение .Вече зависи от схемата ти дали има за нагласяне на тока на покой на крайните транзистори,го нагласяш според захранването ти. |
|
|
 |
borko 30 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Апр 16, 2007 21:59 Заглавие: |
|
|
| Сега погледнах схемата ти.Аз съм правил преди 10 години Куад обаче схемата му беше съвсем друга.За тази несъм чувал много добри отзиви ама като за начало не пречи да пробваш ,ако не ти хареса или гърми поне ще имаш готово захранване за друга схема. |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|