Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Хладилник Мраз 80 - много замразява

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
polaris
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Вто Апр 17, 2007 10:48    Заглавие: Хладилник Мраз 80 - много замразява Отговорете с цитат

Здравейте,
въпроса ми е за хладилник Мраз 80, горе-долу в добро състояние (не питайте защо въобще го ползвам). Замразява много, всичко става на кокал, терморегулатора е на 1 - 2 и пак така. Не му знам историята, но доста е ползван. Може би проблема е в терморегулатора, какъв да взема, вид, модел...Що за животно е тоя хладилник, според мен е без компресор (не съм специалист, не ми се смейте), каква мощност има, колко харчи, че нищо не пише на него. Помогнете да го закрепя още малко време... Rolling Eyes
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
zapad
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Апр 17, 2007 11:40    Заглавие: Отговорете с цитат

наистина,не е с мотор ,а има едно нагревателче,което мисля че беше стотина вата
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Филипов
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Плевен

МнениеПуснато на: Вто Апр 17, 2007 12:18    Заглавие: Отговорете с цитат

И аз имам един такъв на вилата със същите симптоми. Сигурно е нещо с терморегулатора, но пък това се отразява добре на благодатните течности, които консумирам в топлото време. Laughing
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Yahoo Messenger
Фикри Нури
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Kърджали

МнениеПуснато на: Вто Апр 17, 2007 13:19    Заглавие: Отговорете с цитат

Това което знам за тези хладилници е,че имат мощност около 100 вата и са без компресор. Майстори са ми казвали, че след дълга употреба хладилника трябва да се обърне с краката нагоре и да престои така два три часа. Нещо се запушвало по системата. За да няма натрупване на скреж по камерата, вратата трябва да е добре уплътнена. Последно терморегулатора е "ДАНФОС" и сигурно не работи, щом изстудява много.
polaris
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Вто Апр 17, 2007 15:27    Заглавие: Отговорете с цитат

Мерси за отговорите
Ще го обърна да поседи наобратно, и аз го бях чувал това.
А за терморегулатора:
това ли ми трябва: http://www.ra.danfoss.com/TechnicalInfo/Approvals/Files/RAPIDFiles/01%5CPhoto%5CFTB%5CPowerPoint_FTB.jpg
една част от това жило на терморегулатора остава извън корпуса на хладилника, около 1/3. Така ли трябва да е, без изолация. Или датчика е накрая на жилото? Сори за въпросите, амаааа...
Върнете се в началото
tehnica
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: ЕЛХОВО

МнениеПуснато на: Вто Апр 17, 2007 16:18    Заглавие: Отговорете с цитат

С това колко е навътре или навън осезателя/мисля,че така се казваше/можеш да регулираш изкуствено температурата на която да изключва,а за обръщането май че когато не замразяваше тогава се обръщаше.
sushko
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Ихтиман

МнениеПуснато на: Вто Апр 17, 2007 20:15    Заглавие: Отговорете с цитат

Хладилника се обръща при другия случай - когато не охлажда. С тази процедура се отпушва някак си. Термостата му е монтиран , май, на задна стена отвънка, а пластмасовата врътка за регулиране е удължена и е отвътре - виж, дали е здрава и задвижва термостата Idea
Върнете се в началото
old4
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Апр 17, 2007 20:30    Заглавие: Отговорете с цитат

Хладилника е амонячен и това дето замразява толкова е добре но когато е скреж когато е лед значи уплатнението му не е в ред.А се лекуват когато се събере много лед се изключва за да се размрази нищо друго не помага Laughing
Върнете се в началото
sacho
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: гр.ПЛЕВЕН

МнениеПуснато на: Сря Апр 18, 2007 6:50    Заглавие: Отговорете с цитат

Развърти терморегулатора и ако не изключва иди си купи нов.Във всички магазини за части ще ти предложат подходящ.Тези машинки са много устойчиви и здрави ама купетата им вече се скапват Very Happy
polaris
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Вто Апр 24, 2007 10:46    Заглавие: Отговорете с цитат

Купих си терморегулатор RANCO VC-1, смених стария, сега хладилничето си работи нормално. Комплекта на релето си има всичко, даже нова врътка за регулиране на температурата. Всичко само за 7 лв. Мерси за всички отговори! Very Happy
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети