|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
teco Активен потребител

|
Пуснато на: Вто Апр 17, 2007 13:01 Заглавие: |
|
|
| здравеите отново колеги проблема си остава с това че се гори краиният транзистор на захранването. проверих всички PN-преходи по захранването дори и малките диоди 1N4148 мерих ги откачени от платката в килооми но нищо. проверих и трафа за стенбая както ми каза но ми се струва че му е голямо съпротивлението мевду намотката която е със сретна точка около 3ком нормално ли е това. вчера бях го пуснал с S2000A2 но и тои изгоря. и всяко пускане става през лампа и свален транзистор на ТХО-то . някакав савет |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Апр 17, 2007 14:23 Заглавие: |
|
|
Високоволтовия кондензатор в колектора го смени.
Имаше и една бобина във захранването детокато и падне сърцевината и гори транзистора,но обикновено след време,а не веднага.
DP17,DP18,DP19са 1N4001 и страдат от частични прекъсвания на изводите и пак гори транзистора.И тях директно ги сменям,щото на мерене обикновено не се хващат.
Ако ли не пробвай TP11,TP16,TP19директно ги смениш,нищо че на мерене са здрави.
Ако ли не-3те бройки 1N4148 в топлата страна на захранването.
Като е горял транзистора някой да не е зашунтирал нискоомния шунт в емитара-че пак ще гори транзистора.
Щом гори тразнистора-трафа на стендбая го заеби засега.А и можаш да го премериш дали изкарва напрежение-то тва е достатъчно. _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
teco Активен потребител

|
Пуснато на: Сря Апр 25, 2007 15:47 Заглавие: |
|
|
| zdr Bojilov, обращам се директно кам теб поради това че немога да разбера дали теристорат ESM740G1 е изгорял и също че вече сте обсаждали темата за него. и питането ми е нормално ли е съпротивлението между анода и управляващия и двете посоки да е около 120 ома za tozi model |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|