| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
MMX Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Апр 18, 2007 23:37 Заглавие: IBM P260 Problem |
|
|
От както разместих щайгата се появиха постояни снежинки на екрана , бихте ли ме посъветвали , какво мога да направя в случая ?
П.С Предварителни благодарности |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
bobykafe Опитен потребител

Регистриран на: 02 Ное 2004 Мнения: 1325 Местожителство: Стара Загора
|
Пуснато на: Чет Апр 19, 2007 11:29 Заглавие: |
|
|
Намести си видеокартата и паметта _________________ Няма нищо по- унизително от това, да виждате идиоти, които успяват в начинания, в които сте се провалили
----------------
В този форум вече съм само на гости... |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Апр 19, 2007 12:26 Заглавие: |
|
|
Пробвай да почистиш контактните площадки на паметта-става и с гума за молив _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
MMX Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Апр 19, 2007 14:30 Заглавие: |
|
|
| Изеинете ме ако сте ме разбрали погрешно , но става въпрос за монитора ми (щайгата) , та едва ли е от видеокартата (вградена) и оперативната памет (чиста и безпроблемна) . Съмнявам се между избит кондензатор или диоди в захранването както и всеки един от хилядите елемента в видео преобразуващия блок , та някои ако може да ми даде някакви насоки . Относно снежинките де се уточня представляват нелинейни честотни искривявания които не влиаят на графиката , цвета , стабилноста на монитора . Забелязват се най-ясно(и противно) при бялия и черен цвят |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Апр 19, 2007 14:42 Заглавие: |
|
|
-Размърдай кабела на видеото.
-Смени го (ако може).
-Монитора на друг комп.
-На твоя друг монитор.
Почни от по-простите неща, сега от едно разместване каква е връзката с кондензатори, диоди, видеопреобразователи....(ако преди процедурата всичко си е било добре). |
|
|
 |
MMX Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Апр 19, 2007 17:12 Заглавие: |
|
|
| RC написа: | -Размърдай кабела на видеото.
-Смени го (ако може).
-Монитора на друг комп.
-На твоя друг монитор.
Почни от по-простите неща, сега от едно разместване каква е връзката с кондензатори, диоди, видеопреобразователи....(ако преди процедурата всичко си е било добре). | Благодарности на всички опитали се да помогнат , проблема е решен оказаха се 2 кондензатора в захранващия блок , който привидно бяха добре само дето бяха сменяни и се намираха близост до 2 транзистора без охлаждане , поради което профилактично ги смених както и презапоих някои съмнителни споики и мониторчето заблестя с красива и гладка картина
П.С RC това ми бяха първите работи които направих преди да постна , а връзката с разместването е , че няма връзка просто съвпадение  |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Апр 19, 2007 17:32 Заглавие: |
|
|
| MMX написа: | проблема е решен оказаха се 2 кондензатора в захранващия блок , който привидно бяха добре само дето бяха сменяни и се намираха близост до 2 транзистора без охлаждане , поради което профилактично ги смених както и презапоих някои съмнителни споики и мониторчето заблестя с красива и гладка картина
|
Ами честито тогава и дано наистина да е така, щото малко не се връзва с това | Цитат: | | Относно снежинките де се уточня представляват нелинейни честотни искривявания които не влиаят на графиката , цвета , стабилноста на монитора . |
| MMX написа: | П.С RC това ми бяха първите работи които направих преди да постна , а връзката с разместването е , че няма връзка просто съвпадение  |
Следващия път пиши по-отрано какво си направил, че да не си търкам клавиатурата.  |
|
|
 |
MMX Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Апр 19, 2007 17:57 Заглавие: |
|
|
| RC написа: | Ами честито тогава и дано наистина да е така, щото малко не се връзва с това | Цитат: | | Относно снежинките де се уточня представляват нелинейни честотни искривявания които не влиаят на графиката , цвета , стабилноста на монитора . |
| MMX написа: | П.С RC това ми бяха първите работи които направих преди да постна , а връзката с разместването е , че няма връзка просто съвпадение  |
Следващия път пиши по-отрано какво си направил, че да не си търкам клавиатурата.  |
Прав си , но факт е че се появиха след разместването и всичките прости процедури нямаха ефект , за пореден път се убеждавам в непредсказмуеста на слаботоковата полупроводникова електоника Също така се радвам ,че с моите скромни познания успях да си спестя непредсказуемите средства които трябваше да оделя за сервиз  |
|
|
 |
old4 Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Апр 19, 2007 18:08 Заглавие: |
|
|
| Похвално за сетен път се убеждавам че Българите сме нация техническа. |
|
|
 |
mteddy Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Апр 20, 2007 8:02 Заглавие: |
|
|
Подобен ефект са наблюдава, когато високоволтовите ел.кондензатори след греца са тръгнали да си "ходят", особено ако един.
Последната промяна е направена от mteddy на Пет Апр 20, 2007 11:10; мнението е било променяно общо 1 път |
|
|
 |
|