Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

за степените на образование
Иди на страница Предишна  1, 2

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
old4
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Апр 19, 2007 17:04    Заглавие: Отговорете с цитат

Имаш още време ама местата за началници вече са заети Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
helios
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Pirdop/Zlatica

МнениеПуснато на: Нед Апр 22, 2007 23:52    Заглавие: Отговорете с цитат

Според мен,въпроса е разделен на две части:Както каза Божилов,на никого не му пука какво си завършил,важното е да показваш знания и РЕЗУЛТАТИ от работата си.Но това според мен е едната част на въпроса.Т.е.,когато си си"сам началник",клиентите/всичко се свежда до някакви клиенти/се интересуват единствено от качеството на твоя труд.Друг е въпроса,когато кандидатстваш някъде за работа ,и "в джоба си" държиш единствено добрите си способности,но без необходимия за съответната длъжност ценз.Без съответния ценз,е възможно да не ти се даде веднага шанс за "това работно място".И ако си съответно без "протекшън"-губиш,или чакаш.
Исках,само с две думи да кажа,че връзките са си все още ФАКТОР/за съжаление/.А иначе му казват "УМЕНИЕ ДА РАБОТИШ В ЕКИП".
Базирам разсъжденията си на впечатления от предприятето,в което работя.
Върнете се в началото
tropper
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Пон Апр 23, 2007 8:29    Заглавие: Отговорете с цитат

helios написа:
...Исках,само с две думи да кажа,че връзките са си все още ФАКТОР/за съжаление/.А иначе му казват "УМЕНИЕ ДА РАБОТИШ В ЕКИП"....

По-скоро "препоръки от доверени източници" Laughing
Което в интерес на истината не е лошо, доколкото съшите са обективни.

Относно образованието - търси се защото:
- навлизат много фирми с чуждестранно участие и мениджмънт
- защото в по-напредналите страни това се цени
- защото висшето образование малко или много дава повече дисциплина в начина на мислене
- защото ако студентът има желание (за съжаление понастоящем това се явява ключов фактор, т.к. лесно се изкарва и без желание) може да научи много неща, които иначе да ги учи на "самоучител" за двойно повече време
- защото в комбинация с горното може да се натрупат доста полезни контакти, както с преподаватели и "стари кучета" от областта, така и с колеги, които впоследствие може да бъдат полезни

П.С.: Тъй-като университетите в момента не могат да осигурят добра практическа база, една успоредно вървяща примерно сервизна дейност, заедно с образованието би била най-добрата комбинация.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
tehnica
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: ЕЛХОВО

МнениеПуснато на: Пон Апр 23, 2007 15:25    Заглавие: Отговорете с цитат

Не съм имал никакви конкректни предложения които да ме карат да съжалявам,че не съм със висше образование.Просто понякога ми писва да слушам около себе си реплики от рода :-Аз с моето висше образование и други подобни опити да ти дадат да разбереш,че са повече от теб.Общо взето комплексарска работа от тяхна страна.
tropper
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Апр 26, 2007 8:13    Заглавие: Отговорете с цитат

tehnica написа:
...понякога ми писва да слушам около себе си реплики от рода :-Аз с моето висше образование и други подобни ....

Не отричам че в в голяма степен го има и тоя момент. Както казах и по-горе - лесно се изкарва и самото притежание на дипломата, когато е без покритие не прави човека - по-човек. Хората, които говорят по-тоя начин винаги си говорят така, винаги си намират доводи да се изкарат повече от другите. Тва винаги го имало и винаги ще го има...

tehnica написа:
...защото съм колкото тебе на години....

Би трябвало вече да си свикнал да не обръщаш внимание на подобни простотии Wink

Хайде успешен ден! Wink
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
krasiorocknroll
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Май 01, 2007 22:49    Заглавие: Отговорете с цитат

Не ти трябва диплома ,трябват ти знания и способности.В нормалните държави това се цени.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
pamporov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Май 02, 2007 8:22    Заглавие: Отговорете с цитат

Ще перифразирам една популярна реклама - "Не става само с диплома, трябва и акъл!" Laughing
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
tropper
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Май 02, 2007 8:39    Заглавие: Отговорете с цитат

pamporov написа:
..."Не става само с диплома, трябва и акъл!" Laughing

Като ще говорим с поговорки - "По дрехите посрещат, по ума изпращат". Wink
Върнете се в началото
мульо
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Варна

МнениеПуснато на: Сря Май 02, 2007 15:17    Заглавие: Отговорете с цитат

tropper написа:
Като ще говорим с поговорки - "По дрехите посрещат, по ума изпращат". Wink

В случая дрехите са именно дипломата - на повечето места ако отидеш "неподходящо облечен", въобще няма да те посрещнат, даже и вратата няма да ти отворят, та камо ли да ти гледат акъла. За съжаление много се спекулира с понятиети "ценз" - за щяло и нещяло искат дипломи, езици и пр. Хубаво се е замислил човека да си спретне по-представителни дрешки, въпреки девалвацията на образованието и дипломите...
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2
Страница 2 от 2

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети