| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
plam65 Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Дек 02, 2004 13:51 Заглавие: ВЕЛИКО ТЪРНОВО 84 ПРОБЛЕМ МОЛЯ ЗА ПОМОЩ |
|
|
| КОЛЕГИ КАТО Е СТУДЕН ТЕЛЕВИЗОРА ТРЪГВА С МНОГО БЯЛ ЕКРАН КАТО ЧЕ ЯРКОСТТА Е ДОКРАИ И КАТО СЕ ПОЗАТОПЛИ СЕ НОРМАЛИЗИРА А А КО Е НА ТОПЛО ТРЪГВА НОРМАЛНО .СМЕНИХ КОНДЕНЗАТОРА НА ЗАХРАНВАНЕТО НА ВИДЕОУСИЛВАТЕЛИТЕ НО ПРОБЛЕМА ОСТАНА ТАМ НАПРЕЖЕНИЕТО Е 200 В.КЪМ РЕЗИСТОРА ЗА УСКОРЯВАЩОТО НАПРЕЖЕНИЕ ИМА 580В ,КОГАТО Е СТУДЕН НАПРЕЖЕНИЕТО НА КАТОДИТЕ НА КИНЕСКОПА Е НИСКО 40-50 В И ВПОСЛЕДСТВИЕ СЕ ПОКАЧВА НЕ МИ СЕ Е СЛУЧВАЛО ТАКОВА НЕЩО ДОСЕГА НЯКОЙ МОЖЕ ЛИ ДА ДАДЕ СЪВЕТ.ЗАХРАНВАЩИТЕ НАПРЕЖЕНИЯ СА В НОРМИ . |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Noel Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Дек 02, 2004 14:02 Заглавие: |
|
|
Проследи една от масите на кинескопа.Трябва да отива на основната платка . През какво е дадена на маса резистор или дросел ? Ако е резистор виж дали не си е увеличил стойноста. _________________ Ако не мога да го поправя значи не е развалено .........но живота крие и изненади  |
|
|
 |
plam65 Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Дек 02, 2004 14:10 Заглавие: проверих имаше съпротивление 47 ома но то бе наред от кинес |
|
|
| Noel написа: | | Проследи една от масите на кинескопа.Трябва да отива на основната платка . През какво е дадена на маса резистор или дросел ? Ако е резистор виж дали не си е увеличил стойноста. |
|
|
|
 |
kostadin iantchev Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Дек 02, 2004 14:25 Заглавие: |
|
|
Презапой пиновете на основното шаси, най-вече за платка "цветност". _________________ Отдел за борба с "бъговете" по електрониката. |
|
|
 |
sacho Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Дек 02, 2004 16:58 Заглавие: |
|
|
Този ефект съм го наблюдавал многократно и определено е в платка RGB Точната причина не съм установявал но по спомен ми се струва че подменях едно електролитче около MCA 660 където се извършват аналоговите настройки.Успех Кофти е че като затопли не го прави и затова не съм могъл да го изследвам като явление. :evil:За масите от кинескопа за които пише NOEL са важни за ВТ 85 и други модели при които се ползва TDA 3505 .При прегаряне на 56 ома екрана е тъмен  _________________ СЕРВИЗ ЗОРА - ПЛЕВЕН
www.sacho5.alle.bg |
|
|
 |
emo-evropa Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Дек 02, 2004 21:12 Заглавие: |
|
|
| tezi tv.ostarqxa i zapo4naxa da davat kakvi li ne tipi4ni povredi? tozi defekt mi e izlizal ot RGB dva elektrolitni kondenzatora do MCA660 nomerata ne se se6tam no se namirat ot ednata strana na 4ipa/ ot drugata sa mnogo/ i sa 4.7mf;47mf. pojelavam USPEX |
|
|
 |
zxcr Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Дек 02, 2004 22:58 Заглавие: |
|
|
| А стабилизатора за 12.8 в. как е? |
|
|
 |
kaloyan Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Дек 02, 2004 23:27 Заглавие: |
|
|
| колега смени кондензаторите в регулировката на яркос и контрас.единия е на основната платка другите 2 са в RGB проследиги по фолията не ги помня по номера |
|
|
 |
blueice Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Дек 03, 2004 16:39 Заглавие: |
|
|
Вчера имах такъв проблем. На RGB платката като погледнеш спойките добри но като ги нагрееш... попрепой тук таме особенно транзисторите Успех! |
|
|
 |
|