| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
valentin__ Нов потребител

Регистриран на: 04 Мар 2007 Мнения: 4 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Чет Апр 19, 2007 22:37 Заглавие: Ярка подсветка на ТFT монитор с TN матрица |
|
|
От няколко дни имам Самсунг 931BW,закупен от Техномаркет Европа.
Проблема е,че бялото е изключително ярко и дразни очите,особено при четене на текст-буквите се виждат като че ли имат сянка.
Въпроса ми е,може ли по някакъв начин да се намали силата на подсветката? |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Milen_haskovo Опитен потребител

Регистриран на: 11 Фев 2005 Мнения: 1404 Местожителство: София/Хасково
|
Пуснато на: Чет Апр 19, 2007 23:04 Заглавие: |
|
|
Такива са си TN матриците - бърза реакция, гадни цветове... Няма ли настройка в менюто? Няма ли отделен бутон някъде по монитора? _________________ Както си работеше и спря... |
|
|
 |

|
Пуснато на: Чет Апр 19, 2007 23:18 Заглавие: |
|
|
| Milen_haskovo написа: | | Такива са си TN матриците - бърза реакция, гадни цветове... Няма ли настройка в менюто? Няма ли отделен бутон някъде по монитора? |
От менюто съм намалил до максимум яркост,контраст,sharpness, но сянката остава-просто подсветката е много силна.Би трябвало по платката да има настройване на яркостта на матрицата и в сервиз да може да се намали-така си мисля. |
|
|
 |
Milen_haskovo Опитен потребител

Регистриран на: 11 Фев 2005 Мнения: 1404 Местожителство: София/Хасково
|
Пуснато на: Чет Апр 19, 2007 23:25 Заглавие: |
|
|
За имането - има, вероятно след намалянето цветовете ще станат още по-зле...
Между другото сравнявал ли си TN матрица със друга да видиш разликата в цветовете  _________________ Както си работеше и спря... |
|
|
 |

|
Пуснато на: Чет Апр 19, 2007 23:38 Заглавие: |
|
|
| Milen_haskovo написа: | За имането - има, вероятно след намалянето цветовете ще станат още по-зле...
Между другото сравнявал ли си TN матрица със друга да видиш разликата в цветовете  |
При мен цветовете са много добре,но това вероятно се дължи на яркостта на подсветката.Предпочитам обаче да може да се чете по ясно,отколкото да да има толкова ярки цветове. |
|
|
 |
mteddy Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Апр 20, 2007 7:52 Заглавие: |
|
|
| Според мен има проблем в матрицата. За да увеличат бързодействието на кристалите "обърклокват" (не е точната дума) напрежението, а при по-голямо напрежение матрицата е по-бяла. Виждал съм монитор с бял екран и едва забележима картина. Беше изгоряло захранването на матрицата и няма нищо общо с подсветката. Най-добре е да се сравни с друг екземпляр от същия модел и при разлика да се търси гаранционна замяна. |
|
|
 |
MMX Нов потребител

|
Пуснато на: Пет Апр 20, 2007 9:23 Заглавие: |
|
|
| Пробваи също да намалиш яркоста софтуерно от драивера на видеото ти |
|
|
 |
D.Kolev Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Апр 20, 2007 9:35 Заглавие: |
|
|
| на каква разделителна го караш и през какъв интерфейс и каква е видеокартата. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Апр 20, 2007 12:26 Заглавие: |
|
|
| D.Kolev написа: | | на каква разделителна го караш и през какъв интерфейс и каква е видеокартата. |
1440x900 32bit 60Hz - при тази резолюция замазването е най-малко,а и тя е максималната.Видеото ми е Radeon 9200SE,свързан е с D-sub кабела-видеокартата не подържа DVI.От Контрол панела на видеокартата има опция "overlay adjustments"- и оттам сум намалил гама и яркост,но това влияе на приложенията,а матрицата си остава ярка.
| mteddy написа: | | Според мен има проблем в матрицата. За да увеличат бързодействието на кристалите "обърклокват" (не е точната дума) напрежението, а при по-голямо напрежение матрицата е по-бяла. Виждал съм монитор с бял екран и едва забележима картина. Беше изгоряло захранването на матрицата и няма нищо общо с подсветката. Най-добре е да се сравни с друг екземпляр от същия модел и при разлика да се търси гаранционна замяна. |
Ще погледна днес другите монитори в Техномаркет и ако има разлика ще искам гаранционна замяна. |
|
|
 |
batniky Нов потребител

|
Пуснато на: Съб Апр 21, 2007 6:11 Заглавие: |
|
|
до 3 дена след покупката можеш да смениш монитора.Моя също беше така и ме дразнеше ужасно.Не е въпрос на настройки ....трябва под дефаулт да не дразни окото _________________ Ако не си чук , ще си наковалня !!! |
|
|
 |
|