| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
ampl Нов потребител

|
Пуснато на: Нед Апр 15, 2007 23:46 Заглавие: Схема на BOSE 1800-professional amplifier |
|
|
Моля ,ако някой има схемата-да я прати.Донесоха ми за ремонт този усилвател.След разглабяне и почистване на вентилатора от собственика вече не тръгва.Имам сервизен пдф ,но там има само
блокова схема.
Триака не пуска 220V на захр траф-усилвателя има захранване ок.+-20v
вместо 106.
Проверих дали правилно е зглобен -не открих грешка. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
soundMAN Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Апр 18, 2007 19:31 Заглавие: BOSE 1800_1801 pro dual chanel amplifier service help...... |
|
|
Здравейте ! Гледам и по други форуми търсите помощ , та си рекох тука да я намерите...... . Утре Ви изпращам пълното сервизно и няколко сервизни бюлетина и приложения на старите 1800 и 1801, както и на 1600VI_1800VI (може би Вашият модел).......... |
|
|
 |
ampl Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Апр 19, 2007 21:23 Заглавие: |
|
|
Благодаря предварително.Усилвателя е BOSE 1800VI.Стигнах до някъде в разгадаването на захранването.Компаратора не пуска ток към транзистора управляващ оптодвойката за гейта на триака за 220В.Без
принципната схема ще ми отнеме много време.Но ампа си заслужава. |
|
|
 |
CITRON Активен потребител

|
Пуснато на: Пет Апр 20, 2007 16:03 Заглавие: |
|
|
| ampl написа: | Благодаря предварително.Усилвателя е BOSE 1800VI.Стигнах до някъде в разгадаването на захранването.Компаратора не пуска ток към транзистора управляващ оптодвойката за гейта на триака за 220В.Без
принципната схема ще ми отнеме много време.Но ампа си заслужава. |
Виж дали няма защита от прегряване, която да е дефектирала..
Между другото Ти от къде си набави този усилвател!? Преди 10 г. докарахме от Гърция настаро такъв като твоя за клуб Миконос в София. Вентилатора му бръмчеше неприятно и има шум в говорителите при покой. Усилвателят тогава направи подобен проблем ..... оказа защитата.. |
|
|
 |
Филипов Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Апр 20, 2007 18:15 Заглавие: |
|
|
Оправи си вентилатора. Докато не тръгне няма да пусне усилвателя. Преди имах такъв проблем с Technics. Вентилаторът въртеше нормално на външно захранване 10 - 12V. Да, ама като го почистих и смазах почна да тръгва от 7V и усилвателя проработи. _________________ Ако двамата имаме по една ябълка и ги разменим, пак ще имаме по една.
Ако двамата имаме по една идея и ги разменим, ще имаме по две!
Oтопление и ВиК. Интелигентни отплителни системи. Проектиране продажба доставка монтаж |
|
|
 |
ampl Нов потребител

|
Пуснато на: Пет Апр 20, 2007 22:23 Заглавие: |
|
|
И аз си помислих същото са вентилатора ,та затуй от там се започна.
Защитата е сработила.Търся причината.
Все още нямам схемата,а и самата конструкция е така направена ,че
разглобяването е трудно и достъпа до платките в работещо положение е
силно ограничено. |
|
|
 |
|