Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

генератор с 8038

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
elektronchika
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Варна

МнениеПуснато на: Пет Дек 03, 2004 17:21    Заглавие: генератор с 8038 Отговорете с цитат

някой знае ли дали с ИС 8038 може да се направи генератор с трионообразно напражение, което да се изменя така: сигналът нараства от 0 до макс. стойност под ъгъл 45 градуса спрамо оста Х, а при макс. до 0 стойност да намалява с ъгъл спрамо оста Х 90градуса. да стане нещо като сигнал за развивка на осцилоскоп. ако не можа с тази ИС, то с коя може(ако знаете). благодаря!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
мульо
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Дек 03, 2004 18:36    Заглавие: Отговорете с цитат

Не мисля че ще стане сто процента както го искаш.
виж
http://www.eserviceinfo.com/download.php?fileid=10883
на 5 страница е дадена идеята. Мисля че няма да можеш да постигнеш пълни 90 градуса на задния фронт. Също така в зависимост от амплитудата само при определена честота ще имаш нарастване под 45 градуса. Не съм правил реален експеримент точно с такава форма, това са предположения на базата на документацията.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
elektronchika
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Дек 03, 2004 18:48    Заглавие: Отговорете с цитат

аз документацията я имам и там пише как да се направи полупериодите да бъдат не равномерни до 99% мисля че е. а аз съм объткал, не мо трябват 45 градуса. важното е да пада с 90 градуса.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
мульо
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Дек 03, 2004 19:11    Заглавие: Отговорете с цитат

Не съм сигурен каква максимална стръмност на задния фронт може да се постигне, но няма как да разредиш безкрайно бързо кондензатора. Може би има начин да се сложи някаква схема след 8038 за формиране на фронта.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
TIReX
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Пет Дек 03, 2004 20:28    Заглавие: Отговорете с цитат

Ами тя развивката на осцилоскопа е точно такава да не ти е изгоряла?
ние с един фриенд си играхме със неговия осцилоскоп като пускахме правоъгълен и синосоида на входа за развивката и мога да ти кажа че се получиха мнооо яки фигурки да не казвам че са съперник на тия от матрицата Twisted Evil
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
quad-bg
Гост

МнениеПуснато на: Пет Дек 03, 2004 21:27    Заглавие: .... Отговорете с цитат

kato ste po4nali s exsperimenitite....mojete da vidite i figurite na lisaju,dori i v 3D variant....
Върнете се в началото
Гост
Гост

МнениеПуснато на: Съб Дек 04, 2004 11:02    Заглавие: Относно пилата Отговорете с цитат

Най подходяща е NE555.
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети