| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
elektronchika Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Дек 03, 2004 17:21 Заглавие: генератор с 8038 |
|
|
| някой знае ли дали с ИС 8038 може да се направи генератор с трионообразно напражение, което да се изменя така: сигналът нараства от 0 до макс. стойност под ъгъл 45 градуса спрамо оста Х, а при макс. до 0 стойност да намалява с ъгъл спрамо оста Х 90градуса. да стане нещо като сигнал за развивка на осцилоскоп. ако не можа с тази ИС, то с коя може(ако знаете). благодаря! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
мульо Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Дек 03, 2004 18:36 Заглавие: |
|
|
Не мисля че ще стане сто процента както го искаш.
виж
http://www.eserviceinfo.com/download.php?fileid=10883
на 5 страница е дадена идеята. Мисля че няма да можеш да постигнеш пълни 90 градуса на задния фронт. Също така в зависимост от амплитудата само при определена честота ще имаш нарастване под 45 градуса. Не съм правил реален експеримент точно с такава форма, това са предположения на базата на документацията. |
|
|
 |
elektronchika Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Дек 03, 2004 18:48 Заглавие: |
|
|
| аз документацията я имам и там пише как да се направи полупериодите да бъдат не равномерни до 99% мисля че е. а аз съм объткал, не мо трябват 45 градуса. важното е да пада с 90 градуса. |
|
|
 |
мульо Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Дек 03, 2004 19:11 Заглавие: |
|
|
| Не съм сигурен каква максимална стръмност на задния фронт може да се постигне, но няма как да разредиш безкрайно бързо кондензатора. Може би има начин да се сложи някаква схема след 8038 за формиране на фронта. |
|
|
 |
TIReX Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Дек 03, 2004 20:28 Заглавие: |
|
|
Ами тя развивката на осцилоскопа е точно такава да не ти е изгоряла?
ние с един фриенд си играхме със неговия осцилоскоп като пускахме правоъгълен и синосоида на входа за развивката и мога да ти кажа че се получиха мнооо яки фигурки да не казвам че са съперник на тия от матрицата  |
|
|
 |
quad-bg Гост
|
Пуснато на: Пет Дек 03, 2004 21:27 Заглавие: .... |
|
|
| kato ste po4nali s exsperimenitite....mojete da vidite i figurite na lisaju,dori i v 3D variant.... |
|
|
 |
Гост Гост
|
Пуснато на: Съб Дек 04, 2004 11:02 Заглавие: Относно пилата |
|
|
| Най подходяща е NE555. |
|