| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
eXploatator Нов потребител

|
Пуснато на: Съб Апр 21, 2007 16:03 Заглавие: Относно електронно запалване на мотоциклет |
|
|
| Здравейте, става дума за електронно запалване за едноцилиндров мотор, двигателя е 125цц ротакс, а мотора е Априля. Вече две електронни ми горят и при цените които ми искат за правени такива изпаднах във финансов колапс. Моля за схема на електронно запалване, прерових хиляди сайтове но не попаднах на такава или подобна. Другият ми въпрос е някаква идея от какво може да горят? Доколкото ми е известно двигателят е с датчик на Хол. Предварително благодаря за всяка помощ! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Ангел Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Апр 21, 2007 16:15 Заглавие: |
|
|
Сигурен ли си,че е с Хол?Мисля тия мотори са с магнетно запалване,прост тиристорен комутатор,и индукционен датчик.Може да гори от дефектна бобина.Замествал съм с електронно от Минск-почти без пари са,и работят добре!Само че беше Априлия 250 _________________ "Сега всеки ден,всеки час навсякъде има матриял..." |
|
|
 |

|
Пуснато на: Съб Апр 21, 2007 16:26 Заглавие: |
|
|
| Аз съм лаик по отношение на електрониката, значи вероятно сте прав за датчика - на маховика има група магнити които минавайки покрай датчика и му подават сигнал. Как мога да разбера дефектна ли е бобината и имаш ли представа каде мога да намеря споменатото запалване. |
|
|
 |
Ангел Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Апр 21, 2007 17:04 Заглавие: |
|
|
пробвай тук
http://www.moto-zone.net/forum/
може да намериш специалисти и от твоя град,а и Минск,Карпати,Делта,или Восход за донор на комутатор и бобина.
Успех!  _________________ "Сега всеки ден,всеки час навсякъде има матриял..." |
|
|
 |

|
Пуснато на: Съб Апр 21, 2007 17:08 Заглавие: |
|
|
| Мерси, ще търся такива донори и ще пробвам! Приемам и други съвети. |
|