| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Dragonator Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Дек 02, 2004 0:44 Заглавие: Въпрос за Pioneer VSX-D714 |
|
|
| Незнам дали тук е правилното място на темата която повдигам, затова се извинявам. Искам да попитам някой има ли наблюдения върху гореспоменатия усилвател (Pioneer VSX-D714) и заслужава ли си парите (варира от 590-630 лева)? Каква е разликата между Pioneer VSX-D714 и Pioneer VSX-D712, освен в цената и освен че 714 е по-новият модел. Благодаря предварително. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
TIReX Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Дек 02, 2004 18:13 Заглавие: |
|
|
| Brat za tiq pari 6ti sglobq "TIReX V1.1 4x100W + 1x150W SUBwoofer + lowpaas filter" i 6ti napraq 10% otstypka ako go vzeme6 do 10 dena + bezplatna dostavka! moje da ti sloja sqkvi svetka6ti efekti ama 10% otstypkata 6te otpadne |
|
|
 |
sparky Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Дек 02, 2004 19:28 Заглавие: |
|
|
Би ми било интересно да го видя това:
- 4х100W странични (прекалено много, ако е за домашно ползване)
- 1х150W суб (прекалено малко за 4х100 странични)
- импулсно захранване
- приличен вид
- 0.1%, а най-много 1% изкивявания (ама не при 1% от мощността, а при поне 50-80%)
- тунер
- еквилайзери
- ефекти
- цифров вход
- Dolby Digital декодер
- Dolby digital surround със всичките му настройки за местополоение на тонколони, фаза, закъснение и т.н.
Нека оставим настрана дигиталните простотийки и другите подробности. Много ми е любопитно какви елементи ще използваш за усилвателите и кросовера. Па ако имаш и схеми - дай да ги видим.
После, нали се сещаш че за 650W усилвател, трябва да сложиш поне 1000W захранване - това също ми е интересно как ще го пребориш.
Не е лошо човек да е отворен, ама все пак имай няква граница.
Човека иска помощ, отворковци сигурно и той е виждал предостатъчно. |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Чет Дек 02, 2004 23:04 Заглавие: |
|
|
| Не питах дали някой може да ми направи усилвател, просто питах дали някой има наблюдение върху двата модела усилватели и какво му е мнението. Все пак мерси. |
|
|
 |
TIReX Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Дек 03, 2004 19:25 Заглавие: |
|
|
da zapo4nem ot tam 4e vapronite usilvateli ne sa za kola a sa za vky6ti, razpolagam s nqkolko trafa sys se4enie nad 44kv. sm. i mo6nostta nad 1000W ne mi e problem
vtoro usilvateli za 100W valqlo da vzemem naprimer 6ibaniq Quad ili nqkoi s polevi tranzistori imam baq oprosteni takiva
treto iskah prosto da mu namekna 4e tova sa mnogo pari i ako ima tolkova za davane da gi dava no moje da se namerqt kade po dobri uslvateli ot pioneer pone na zapad nevqrvam da sa tolkova izprosteli za da izpolzvat Kicker ili razni drugi kraini stypala ili govoriteli
ai stiga sme se dryglili ami pi4 razlikata mejdu dvata usilvatelq e samo cveta im spored men ako ne mi vqrva6 skivai gi vyv google btw popadnah na ceni ot 280$ za VSX-D712 |
|
|
 |
ase Нов потребител

|
Пуснато на: Пет Дек 03, 2004 21:16 Заглавие: |
|
|
този ресивър е доста голямо дърво,но ако държиш да притежаваш такъв и да го купиш за по малко пари(526лв.)Можеш да ми се обадиш 0889424666,аз съм представител на официалния вносител.Ще ти препоръчам нещо друго,по-добро и за малко по-малко пари Kenwood KRF-V7070D(459лв.) http://www.kenwood.de/surrec_frmset.htm
всичко е с фактури и 1 година гаранция. |
|
|
 |
sparky Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Дек 03, 2004 23:18 Заглавие: |
|
|
TiRex, не съм имал за цел да се дърлям, нито да обиждам някой, нито да се правя и аз на отворко. Но както и да е - ако има нещо - ша извиняваш
Колкото до това дали е дърво тоя усилвател - ми според мен е. Обаче освен крайното стъпало, другите джажди трудно ще ги направиш в къщи. Най-малко няма от къде да напазариш чиповете за Dolby Digital и другите му там "екстри".
А за захранването - ми точно това имах предвид. Конвенционално захранване всеки може да направи - намираш си ламарина от силициева стомана, даваш да ти я изрежат и готово. Или събираш повечко ламели от дърти телевизори и лампови радия. можеш да си направиш и 10KW траф - ама колко ще тежи? Със сигурност поне 2-3 пъти повече от целия усилвател на Panasonic. А това не е никак малък кусур според мен. А времето, което ще загубиш за да направиш импулсно за такава мощност и да го подкараш да върви надеждно съвсем няма да е малко.
Иначе и аз съм на твойто мнение - никога не бих си купил усилвател от магазина, щото или ще е дърво, или ще ми съдерат кожата. Това е обаче, щото мога да си направя. Обаче повечето хора не могат. |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Съб Дек 04, 2004 1:42 Заглавие: |
|
|
По-вечето хора немогат да си направят, но могат да правят работи които ти никога не би се занимавал или неможеш да направиш изобщо и така се допълваме в човешкия свят.
Трафовете ако ти кажа откаде сам ги взимал ще паднеш ама нито сам буклукджия нито се ровя там редовно а те са именно от ей тия места кадето изкупуват цветни метали и взимам ламелите за около 1 лев на кило, някои пат си крадвам и малко жица да има с какво да навивам после. А ти много добре знаеш че за 600 лева също би се хванал да правиш 4х100 + 1х150 и искам да кажа че несам от хората който са надувки а напротив!
Та от това място ми набавят и радиатори и кутий от мене само се иска да си направя схемата, даже много често на радиаторите ми се падат и 2Н3055 и работещи на всичкото отгоре. Върха засега който ми се беше случвал е 4 броя QUAD 405 ама не еи тая на млад кондуктор ами ония старите със KD503 в един сандък със 12 канален еквилайзер отпред и 6 входа отзад (може някой да са го срещали защото е серийно произвеждан) и единствения проблем беше че бяха изгорели презпазителите на трафа и тва ми струваше 10 леа, аз го продадах за 60 мисля че бяха кам 80-100Вт на усилвател и се захранва със +-30В |
|
|
 |
Dragonator Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Дек 07, 2004 1:20 Заглавие: |
|
|
| Благодаря за отговорите. Ще се замисля и над дадената алтернатива в лицето на Kenwood-a. Интересува ме като звучене ще има ли разлика между Pioneer-a и Kenwood-a или няма да има разлика. Питам защото няма възможността да няправя сам сравнение. В крайна сметка съм решил да се изръся толкова пари, поне да си купя възможно най-доброто за тези пари. |
|
|
 |
Tokio Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Дек 08, 2004 0:30 Заглавие: |
|
|
| Dragonator написа: | | Благодаря за отговорите. Ще се замисля и над дадената алтернатива в лицето на Kenwood-a. Интересува ме като звучене ще има ли разлика между Pioneer-a и Kenwood-a или няма да има разлика. Питам защото няма възможността да няправя сам сравнение. В крайна сметка съм решил да се изръся толкова пари, поне да си купя възможно най-доброто за тези пари. |
Според мен не може да става и дума за сравнение между Pioneer и Kenwood. Първата марка е няколко класи над втората. Лично мнение, но ако има и други, които мислят като мен - ще се радвам да го разбера. |
|
|
 |
|