| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
doxr Активен потребител

|
Пуснато на: Вто Апр 24, 2007 22:57 Заглавие: Индикация при измерване с фазомер. |
|
|
Начинаещ съм и имам 1 въпрос. Наскоро навързах малко аудио/видео техника посредстом РЦА чинчове - ТВ, муз.уредба и РС.
При замерване с фазомер СВЕТИ! Какво значи това? На всичкото отгоре съм по-чуствителен към тока и често усещам незаземени уреди да ме перкат..
А се притеснявам и за техниката..та как да го тълкувам? _________________ Dropbox - До 16 GB свободно място за файлове: http://db.tt/aK2wrMQl |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
radoslavn Опитен потребител

Регистриран на: 12 Ное 2004 Мнения: 484 Местожителство: гр.Карнобат
|
Пуснато на: Сря Апр 25, 2007 7:47 Заглавие: |
|
|
Занули си контактите! _________________ Никога не е късно да станеш за резил! |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Апр 25, 2007 7:57 Заглавие: |
|
|
| radoslavn написа: | | Занули си контактите! |
И какво ще промени това
Нещо нямам спомени да съм виждал в последно време нов телевизор със захранващ кабел тип "шуко" или пък друга домашна аудио/видеотехника.
doxr, обясни какво си изпонавързал по-подробно.
Последната промяна е направена от RC на Сря Апр 25, 2007 8:00; мнението е било променяно общо 1 път |
|
|
 |
tchav Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Апр 25, 2007 7:58 Заглавие: |
|
|
| Предполагам че този потенциал идва по кабеларката, така че си сложи един филтър, да я разделиш галванично от твойте уреди. |
|
|
 |
doxr Активен потребител

|
Пуснато на: Сря Апр 25, 2007 8:36 Заглавие: |
|
|
| tchav написа: | | Предполагам че този потенциал идва по кабеларката, така че си сложи един филтър, да я разделиш галванично от твойте уреди. | Нямам кабелна, само акт.усилвател на антенката.
| RC написа: | | radoslavn написа: | | Занули си контактите! |
И какво ще промени това
Нещо нямам спомени да съм виждал в последно време нов телевизор със захранващ кабел тип "шуко" или пък друга домашна аудио/видеотехника.
doxr, обясни какво си изпонавързал по-подробно. | Уви, така е! Вързах звука от компа към мини система Самсунг, и понякога изходите от скарта на ТВ филипс. Замерих примерно от скарта кабела за видеото - СВЕТИ! Така е и при връзката самсунг<>РС. Искам да подвържа ТВ-аута на копа, но се притеснявам за видеокартата.
Какво кара глимчето на фазомера да свети? Едно може и тъпо предложение - ако обърна фазите, т.е. от щепсела? _________________ Dropbox - До 16 GB свободно място за файлове: http://db.tt/aK2wrMQl |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Апр 25, 2007 9:00 Заглавие: |
|
|
| doxr написа: | | Какво кара глимчето на фазомера да свети? Едно може и тъпо предложение - ако обърна фазите, т.е. от щепсела? |
Кара го да свети захранването на телевизора.
И да обърнеш фазита нищо няма да се промени.
Най-добре е да се ползва галваничен разделител. |
|
|
 |
doxr Активен потребител

|
Пуснато на: Сря Апр 25, 2007 10:32 Заглавие: |
|
|
| RC написа: | | doxr написа: | | Какво кара глимчето на фазомера да свети? Едно може и тъпо предложение - ако обърна фазите, т.е. от щепсела? |
Кара го да свети захранването на телевизора.
И да обърнеш фазита нищо няма да се промени.
Най-добре е да се ползва галваничен разделител. | Е, чакай малко - така ли трябва да бъде?!? И защо фабрично няма? _________________ Dropbox - До 16 GB свободно място за файлове: http://db.tt/aK2wrMQl |
|
|
 |
old4 Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Апр 25, 2007 17:02 Заглавие: |
|
|
| Не се притеснявай за аудио и тв техниката ако ти свети и на компа тогава е лошо. |
|
|
 |
*TCHAV* Гост
|
Пуснато на: Сря Апр 25, 2007 18:12 Заглавие: |
|
|
| Единственното със сигурност занулено нещо е компютъра, ако свети на него си виж контактите. |
|
|
 |
doxr Активен потребител

|
Пуснато на: Сря Апр 25, 2007 21:11 Заглавие: |
|
|
| old4 написа: | | Не се притеснявай за аудио и тв техниката ако ти свети и на компа тогава е лошо. | Компа не свети, но скарта на ТВ-то да, и ако го вържа с видеокартата ше стане ли проблемм? _________________ Dropbox - До 16 GB свободно място за файлове: http://db.tt/aK2wrMQl |
|
|
 |
|