| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Jubomara Нов потребител

Регистриран на: 14 Яну 2005 Мнения: 3 Местожителство: Варна, България
|
Пуснато на: Сря Апр 25, 2007 11:36 Заглавие: Най - мощната аудио система в рамките на 1000 лв ? |
|
|
Иде реч за най-мощното озвучаване което може да се закупи/направи в рамките на хиляда лева (усиловател+озвучителни тела).
Ако спретна 3 крайни по 250 вата за по ~40 лв + ~100 лв за захранване, остават ~780 за говорители и талашит (или готови колони).
Някои ако е имал подобна задача или има опит нека сподели идеи и предложения  |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Ditronix Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Апр 25, 2007 15:44 Заглавие: |
|
|
Я ме светни как ще захраниш 1КW със 100 кинта че ми е много интересно И откъде ще ги вземеш тези стъпала по 40 лева  _________________ Не е важно кой си,а колко струваш!
DRL модули за всички видове автомобили! |
|
|
 |
BuRnOuT_BG Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Апр 25, 2007 16:42 Заглавие: |
|
|
За чий чеп ти е тоя 1КW . Имам чувството, че си говориш празни приказки  _________________
 |
|
|
 |
showMANiak Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Апр 25, 2007 18:15 Заглавие: |
|
|
Tва ми звучи като въпрос от Mythbusters или Brainiac  _________________ Може и да бъркам..... |
|
|
 |
slav4o.com Опитен потребител

Регистриран на: 04 Юли 2004 Мнения: 2970 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Сря Апр 25, 2007 23:16 Заглавие: |
|
|
например един тороидален траф за 100тина лв. мисля че може да се намери киловат-киловат и половина. После за електролитни кондензатори например 8 броя 4700 uF/63 V ще три трябат толкова защото захранващото напрежение ще е доста високо и надали ще намериш високоволтови електролити. Става дума за свързването им по начина по-който е направено захранването в тази с статия.
http://sound.westhost.com/project117.htm
този вариант обаче по-ми допада:
http://sound.westhost.com/project68.htm като си направиш две. Ама не вярвам да ги понесеш слухово. Но все пак са ги дали явно намират приложение. А две такива могат да се захранят със един мощен тороид или с два. Тука във форума имаше човек който се занимаваше с изработката на тороидални трансформатори. Мисля, че при всички положения две такива стъпала със захранване ще ти излязат под 300 лв. общо. Остават ти цели 700 лв. за колони 2х500 W. |
|
|
 |
toltec Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Апр 26, 2007 1:38 Заглавие: |
|
|
| Бе как ги правите тези усилватели 1 KW за под 300 лв ? Аз лично защо не мога да намеря MJ -та за под 7 $ ? |
|
|
 |
kd 503 Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Апр 26, 2007 14:01 Заглавие: |
|
|
Може с n - на брой tda 729X и n - на брой китайски 10" 12" 15" и каквото ти душа иска.Може и да се получи нещо ,но по скоро нещо от сорта на 5 тда- та за бас по 2 на страна за стерео и така нататък Евентуално ще искара прилично налягане тук там ,но как ще сиври като цяло е под въпрос.Я кажи какво ще се озучава и дали ще е еднократно защото за 10 000 лв може да си наемеш апаратура за озучаване на стадион (това е май за 1 ден тарифата).за към 2000лв беше за голяма зала апаратурата с мониторни коклони и осветление. _________________ Усилването на електрически сигнали е основен процес в радиоелектрониката!
i love massive ridiculous bass
Atlanta Georgia U.S.A. the real hip-hop ! |
|
|
 |
Ditronix Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Апр 26, 2007 15:33 Заглавие: |
|
|
Момчета,изобщо не ви излизат сметките!Помислете пак!За проект 117 ще са необходими 16 броя по 22 000 uF на поне 50 V.За да стане така,както е по схемата.Аз си мисля че още малко ако се добавят ще е доста по-добре.Радиаторите слагате ли ги в сметките?Или си мислите,че всичко ще изпадне ей тъй,от някъде?Има и такива моменти,но с времето стават все по-малко  _________________ Не е важно кой си,а колко струваш!
DRL модули за всички видове автомобили! |
|
|
 |
Z*E*W*A Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Май 07, 2007 14:18 Заглавие: |
|
|
| Аз имам такъв радиатор за такова стапало. |
|
|
 |
slav4o.com Опитен потребител

Регистриран на: 04 Юли 2004 Мнения: 2970 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Пон Май 07, 2007 15:33 Заглавие: |
|
|
Ами аз например имам у дома разглобен алуминиев радиатор за парно
Ами има и друг вариант радиатор с вентилатор за процесор, има такива които могат да понесат до 100 W топлинна мощност което ми се струва подходящо решение 200 W вата крайно стъпало. |
|
|
 |
|