| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
weso Опитен потребител

Регистриран на: 02 Май 2004 Мнения: 297 Местожителство: БОТЕВГРАД, Skype:wesogeo
|
Пуснато на: Вто Апр 24, 2007 19:33 Заглавие: DVD ELITE PV-390X |
|
|
| Колеги това ДВД дойде за лазерна глава SF-HD65. Четеше МРЗ,СД и т.н. но не четеше ДВД . Получих глави SF-HD62. При слагането на първата направих замостването на R100 както го има по писанията щот съм го правил и друг път и проблеми никакви. Проца на декодера е Зоран Vadis 882 за уточнение. Но главата не прочита нито МР3, нито ДВД. Смених я с друга ефекта е същият. Връщам оригиналната и тя си заработва по-нейният си начин без ДВД прочитане. Имам и нова цяла механика също с SF-HD62 и я сложих. При нея за момент прочита началото на филма ,но при продължение спира на кадър и толкоз, а пък МР3 не прочита изобщо. Дайте идеи и мнения че вече зациклих. Това за първи път ми се случва. Да не би нещо да не се съвместяват, но пък на други ДВД-та с същият проц и декодер съм го правил и става. Например на НЕО. Декодера е 1:1. Очаквам идеи. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
fishev Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Апр 24, 2007 20:06 Заглавие: |
|
|
в кашончето и Роял Сервиз |
|
|
 |
<remz> Гост
|
Пуснато на: Вто Апр 24, 2007 21:44 Заглавие: Re: DVD ELITE PV-390X |
|
|
Здравей колега.
пробва ли с HD65 ,защото по едно време имаше една партида 62-ки които не тръгваха за ЗОРАН Декодери.С 65-цата ако се държи по същиъа начин смени транзисторите до конектора ако пак не стане =>DECODER (koito predpolagam che e ZR-6 ili ZR- |
|
|
 |
venelin Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Апр 25, 2007 7:42 Заглавие: |
|
|
1.проверил ли си със изпробвана оптика, защото ново не значи работещо.
2. Пробовать замены методом тыка - это тупо.
То что подходят по разьему - половина проблемы.
У головок разная чувствительность.
+ у МТК ,ESS , Sunplus по разному работает АРУ по входу фотоприемников.
Отсюда и эффект - то работает замена то нет.
При замене сам производитель меняет пару чип резисторов на MPEG плате.
На чногих схемах есть маленькие таблички или резисторы обведенные
пунктиром с пометками для разных вариантов изготовления.
Вот если эту информацию свести в таблицу по трем чипам - это уже будет конкретика.
Чип - нога разьема - нога процессора - и значение резистора для разных вариантов головок. |
|
|
 |
weso Опитен потребител

Регистриран на: 02 Май 2004 Мнения: 297 Местожителство: БОТЕВГРАД, Skype:wesogeo
|
Пуснато на: Чет Апр 26, 2007 12:17 Заглавие: |
|
|
| Стана варианта на Фишев. Благодаря за съветите. РЕМЗ аз горе съм написал че с оригинала работи перфектно на МР3 но не бачка на ДВД а проблема не е и в шпиндела щот съм го сменявал за проба. Явно не тръгват с SF-HD62 |
|
|
 |
|