| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Колев Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Апр 29, 2007 18:25 Заглавие: Проверка поляритета на високоговорители |
|
|
Привет Приятели. Много често ми попадат стари български и руски високоговорители на който не знам кое им е плюс и кое е минус. Можете ли да ми кажете простичък и достъпен начин за определяне на поляритета им. Благодаря предварително.
ПОЗДРАВИ!!! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Astor Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Апр 29, 2007 18:32 Заглавие: |
|
|
Вземаш една батерия и свързваш към изходите на говорителя.
Ако излезе мембраната напред то извода който е на + на батерията е и + на говорителя.Ако влиза навътре значи е обратното
По прост начин няма _________________ The Big Man |
|
|
 |
Колев Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Апр 29, 2007 22:59 Заглавие: |
|
|
Няма проблеми ще излезе напред мембраната , ама ако високоговорителя е високочестотен и мембраната му не се движи кой знае колко??? Освен това за да изкочи напред мембраната трябва да му пусна доста по голям ток отколкото е една батерийка,което може да повреди говорителя.
Ако е само батерийка ще се чуе лек пукот особено ако е по масивен говорител.Така че не си мислете че не съм се сетил за това с батерията. Още веднъж моля ако някой знае начин нека да сподели.
Благодарско!!!
 |
|
|
 |
D.Kolev Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Апр 30, 2007 10:51 Заглавие: |
|
|
| няма значение. важното е да са включени по един и същ начин 2-та от акустическа гледна точка. |
|
|
 |
guitman Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Апр 30, 2007 19:09 Заглавие: |
|
|
Колев, при пищялките ако не се знае плюса и минуса се включват на слух. _________________ home studio |
|
|
 |
|