Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

антирадар
Иди на страница Предишна  1, 2, 3  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
mitaka_1
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Хасково

МнениеПуснато на: Пон Апр 23, 2007 14:46    Заглавие: Отговорете с цитат

Няма смисъл да си играеш да правиш антирадар ,аз си купих за 25лв от пазара в гр.Димитровград (чисто нов) и работеше перфектно.Марката не я помня и няма как да ти я кажа защото антирадара го дадох с колата.Имам някакви спомени, че започваше ,,S''
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
emil74
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Апр 26, 2007 22:26    Заглавие: Отговорете с цитат

Радар детекторите бяха много ефикасни, докато полицията ползваше лампови радари (някъде до 1991-92 г.), какъвто е например "ФАРА", понеже не можеха да го гасят. Сега използват други типове, които излъчват, само когато се активират(например със спусък( "РС..")). А номерът е, че го правят, когато си в зоната на засичане. И детекторът тогава ти служи единствено да знаеш няколко секунди по-рано, че си в кюпа, особено ако движението не е натоварено и си единствен в зоната на засичане. Тогава успехът им е около 90%. Ако е натоварено движението, съществува голяма вероятност да помогне, защото улавя разсеяните лъчи, от засичане на друг автомобил.
Според мен, най-добре е, ако може да се направи следното: Радар детектор и антирадар в подходяща комбинация за синхронна работа и със сензор от километропоказателя. Първоначално да се блокира работата на радара, докато намалите достатъчно скоростта, а после да се освободи. Тогава засичащият ще остане с впечатлението, че нещо не е направил както трябва, защото ще ви засече (отпада съмнението за използван антирадар), но чак когато сте близо и с вече разрешена скорост.
Все пак това е нарушение и можете да имате сериозни проблеми, ако ви открият!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
suxfan
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Апр 27, 2007 8:17    Заглавие: Mda Отговорете с цитат

emil74 написа:
Радар детекторите бяха много ефикасни, докато полицията ползваше лампови радари (някъде до 1991-92 г.), какъвто е например "ФАРА", понеже не можеха да го гасят. Сега използват други типове, които излъчват, само когато се активират(например със спусък( "РС..")). А номерът е, че го правят, когато си в зоната на засичане. И детекторът тогава ти служи единствено да знаеш няколко секунди по-рано, че си в кюпа, особено ако движението не е натоварено и си единствен в зоната на засичане. Тогава успехът им е около 90%. Ако е натоварено движението, съществува голяма вероятност да помогне, защото улавя разсеяните лъчи, от засичане на друг автомобил.
Според мен, най-добре е, ако може да се направи следното: Радар детектор и антирадар в подходяща комбинация за синхронна работа и със сензор от километропоказателя. Първоначално да се блокира работата на радара, докато намалите достатъчно скоростта, а после да се освободи. Тогава засичащият ще остане с впечатлението, че нещо не е направил както трябва, защото ще ви засече (отпада съмнението за използван антирадар), но чак когато сте близо и с вече разрешена скорост.
Все пак това е нарушение и можете да имате сериозни проблеми, ако ви открият!

Добра ти е идеята, но да смущаваш не е добре че може да си отнесеш някоя глобичка ако те хванат , тук някъде мисля че пусках схема на бордови компютър за кола , едни руснаци много добре са го направили с микроконтролер на Атмел, тои си имаше и вход от радар детектор и когато те засекат запомня в момента с колко км/ч си се движил .
Принципно полицайте много пъти и мамят и това е добър начин законно да си търсиш правата , лошото е че няма да ти признаят джаджата Very Happy
Мен няколко пъти са ме прецаквали , засичали са ме извън населеното място например със 70км/ч и са ме глобявали като за в населено място , иди че спори ако си сам и нямаш свидетели , и как ще докажеш къде са те засекли Evil or Very Mad
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Rockton
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София - Люлин

МнениеПуснато на: Пет Апр 27, 2007 15:31    Заглавие: Отговорете с цитат

tocho написа:
Моят не пропуска GSMклетка или някой релейка Very Happy ,но според мен в повечето случаи спасява положението.
MONGOOSE UB-360/5

Моя е същия, не пропуща GSM, или някакво излъчване по път, даже фаща и далекроповодите, кат мина под тях........-обаче инак пропуск няма, свикнал суъм му вече кога на какво се обажда, бая актове ми е спасил, купвал съм го преди повече от 10 години РУСКИ, грозен бял,недодялан...нооо върши перфектна работа и до днес Very Happy Very Happy Very Happy
emil74
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Апр 27, 2007 21:02    Заглавие: Отговорете с цитат

Мисля, че няма голяма вероятност да разберат за какво става дума, защото действието на смущаващото устройство е краткотрайно и радарът ще покаже скорост, която е РАЗРЕШЕНА. От друга страна активирането на смущението е само при изпълнение на ДВЕ условия: Превишена спрямо предварително зададена стойност скорост и наличие на радарен сигнал на входа на радар детектора. Един "охлюв" към километража, какъвто ползват таксиметровите шофьори е добър сензор за скоростта на движение на колата. Ако това се подаде към процесор с адекватна програма, ситуацията става доста неудобна за полицаите. Още повече, че може да се зададе следата опция: при спиране на автомобила (процесорът разбира "от полицията"), активирането на системата да става от външна команда. Значи ще трябва цял екип специалисти в коплект с катаджиите, за да докажат, че имате такова нещо.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
emil_vr
Нов потребител
Нов потребител

Местожителство: vratsa

МнениеПуснато на: Пон Апр 30, 2007 19:10    Заглавие: Отговорете с цитат

Адаш , освен охлюв , процесорът трябва да е свързан с стъпков двигател които автоматично подава талона ,и в реверс поема заместващият го акт , при гаф . Още по смешно е че катаджията е някакъв малоумник ,и не е професионалист повече с пъти от селският (като мен ) шофиор . Нали е с десетилетия на пътя по 8 часа.
Върнете се в началото
G_ANEV
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: sofia

МнениеПуснато на: Пон Апр 30, 2007 20:55    Заглавие: анти радар Отговорете с цитат

Днес ходих до Плевен и ако не беше G-213 поне 3 пъти щях да го отнеса . КАТ се крият като...... ! И то на места където и да минеш със 50 или 80 няма никаква опасност за птп . Лично мнение .
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Yahoo Messenger
emil74
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Май 01, 2007 9:49    Заглавие: Re: анти радар Отговорете с цитат

Е, адаш, признавам те с това предложение! Направо си е за Нобелова награда! Smile
Рабира се, най-добре е да се спазва скоростта. Истина е, че винаги си остава много вероятно да се отнесе някой сериозен акт. Тук бих напомнил, че превишение с повече от 50 км/ч двапъти директно води до ученическите скамейки на някоя школа за обучение. И въпреки, че два пъти съм свалял в съда актове на КАТ, призначвам, че едва ли си струва нервите!
Върнете се в началото
gogo
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Бургас

МнениеПуснато на: Вто Май 01, 2007 11:18    Заглавие: Re: анти радар Отговорете с цитат

emil74 написа:
......И въпреки, че два пъти съм свалял в съда актове на КАТ, призначвам, че едва ли си струва нервите!

Доста в страни (май стана за друг раздел темата ) от топика, но сподели малко подробности, че ме вълнува.
emil_vr
Нов потребител
Нов потребител

Местожителство: vratsa

МнениеПуснато на: Вто Май 01, 2007 14:42    Заглавие: Отговорете с цитат

Немам в предвид (Вр. диалект) да се спазва скоростта . Вчера показвах на жена ми как се спазва 40км/ч на три места преди плевен , където нема на 10км. кои да те напсува(диалект) !. , с видимост и прав път. Даже и тя вика - газ,газ ! на тва исузу . Имам в предвид че е фентъзи да си правиш радардетектор , върха е една схема с кондензатор на входа и с дълж на изводите регулираш честотата !! Супрехетеродин на 10,5 гхц ? Вълноводи , хетеродин, смесител .... Другата илюзия (според мен ) че радара излъчва лъч 5-10 градуса . Напротив - отраженията са мощни , и не от коли а от местността и се чуват на 3-4 км отпред и 0,5 км назад .
Проблемът според мен не е ,че колите ги правят с мощен дв. и незащитено купе , поради икономия и макс. печалба , броните от пластмаса пълна със пяна -ха,ха . Проблемът всички го знаем .
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2, 3  Следваща
Страница 2 от 3

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети