Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Търся бин за авторадио Grundig CAR 200
Иди на страница 1, 2  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Tokio
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Ямбол

МнениеПуснато на: Вто Ное 30, 2004 0:51    Заглавие: Търся бин за авторадио Grundig CAR 200 Отговорете с цитат

Процесор NEC D17003 AGF E14
памет 24C016 (SMD)
Касетофона е без дисплей, използва дисплея на колата.
Предварително благодаря!

Последната промяна е направена от Tokio на Сря Дек 01, 2004 0:43; мнението е било променяно общо 1 път
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
kostadin iantchev
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: sofia

МнениеПуснато на: Вто Ное 30, 2004 1:24    Заглавие: Отговорете с цитат

0000: 12 13 26 01 1D 7A 1D 7A

code 0994, safe1
Tokio
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Ное 30, 2004 18:48    Заглавие: Отговорете с цитат

kostadin iantchev написа:
0000: 12 13 26 01 1D 7A 1D 7A

code 0994, safe1

Благодаря, ами когато дисплея въобще не светва? Не показва никакви цифри, само часовника? Възможно ли е да е от повреден бин или памет?
Върнете се в началото
kostadin iantchev
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: sofia

МнениеПуснато на: Вто Ное 30, 2004 19:12    Заглавие: Отговорете с цитат

Ти като го прочете какво имаше в него? Ако е повредена паметта няма да можеш да я четеш и записваш. Като го включиш светва ли осветлението на копчетата? Някога работило ли е с този дисплей? Има различни дисплеи с различни протоколи на комуникация.
Tokio
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Дек 01, 2004 0:14    Заглавие: Отговорете с цитат

Ти като го прочете какво имаше в него? Ако е повредена паметта няма да можеш да я четеш и записваш. Като го включиш светва ли осветлението на копчетата? Някога работило ли е с този дисплей? Има различни дисплеи с различни протоколи на комуникация.

Осветлението на копчетата светва, но само това прави. Не съм чел паметта още, защото нямах бих за нея. Сега вече имам и ще пробвам да я презапиша.
Върнете се в началото
Tokio
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Дек 01, 2004 1:43    Заглавие: Отговорете с цитат

Tokio написа:

Осветлението на копчетата светва, но само това прави. Не съм чел паметта още, защото нямах бих за нея. Сега вече имам и ще пробвам да я презапиша.

Четох и презаписвах паметта, но без никакъв успех. Предполагам, че радиото има дефект, не е само за разкодиране. При включване светват само лампите на бутоните и се чува шум в колоните, подобен на шума на УКВ радио, което не е на станция. При вкарване на касета радиото не реагира въобще. Нито тръгва мотора, нито шума се променя.
Някой да има схема на това авторадио? Платката е двойнофолирана и е абсурд да проследя пътеките Rolling Eyes
Върнете се в началото
Tsvetkov
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Хитрино, Шуменско

МнениеПуснато на: Нед Дек 05, 2004 21:09    Заглавие: Отговорете с цитат

Платката е двойнофолирана и е абсурд да проследя пътеките
ТОВА НЕ Е АБСУРД, а се нарича безизходица.
Все пак изход има, но е дълъг.
Трябва да проследиш комуникацията на процесора със всички SLAVE - устройства. Добре е да ползваш схеми на други касетофони с подобен CHIPSET. Много е трудно наистина ако нямаш натрупан опит, информация и нюх. Успех.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Gena
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Бургас

МнениеПуснато на: Сря Дек 08, 2004 11:35    Заглавие: Отговорете с цитат

Токио,
Провери си e-mail! Пратил съм ти всичко, което открих в Internet за този GRUNDIG. Има и една схема за дисплей, която мисля, че ще ти е много полезна в конкретния случай.
Ако намеря нещо за процесора, ще ти пратя и него.
==============================================================================================
Уважаеми г-н Tsvetkov,
Много се дразня на писания в духа на Вашето!
Никой не се е родил научен, а моят опит, макар и изключително скромен, ми показва, че дори и най великите "майстори" грешат. Погледнете какво съм написал и отговорите в духа на Вашия в темата "Проблем с механиката на Panasonic NV-HD635EE".

За конкретния случай - Tokio не е новобранец в бранша. За доказателство погледнете активното му участие в този форум с полезни съвети и решения!
Върнете се в началото
jonybravo
Активен потребител
Активен потребител

МнениеПуснато на: Сря Дек 08, 2004 12:03    Заглавие: Отговорете с цитат

Привет на всички!
Токио,според мен трябва да пробваш с друг дисплей.Радиото не реагира просто защото не си му въвел верен код.Относно шума в колоните мисля че това не е повреда.Имам същото радио което издава такъв шум когато го включа а след като му вкарам кода всичко е ОК.
УСПЕХ Very Happy
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Tokio
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Дек 08, 2004 16:53    Заглавие: Отговорете с цитат

jonybravo написа:
Привет на всички!
Токио,според мен трябва да пробваш с друг дисплей.Радиото не реагира просто защото не си му въвел верен код.Относно шума в колоните мисля че това не е повреда.Имам същото радио което издава такъв шум когато го включа а след като му вкарам кода всичко е ОК.
УСПЕХ Very Happy

Пич, можеш ли да ми каже този Grundig към какъв дисплей се включва? Щом мислиш, че проблема е в дисплея.........
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница 1, 2  Следваща
Страница 1 от 2

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети