| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
svetlinT Нов потребител

|
Пуснато на: Пет Май 04, 2007 17:00 Заглавие: Проблем с микровълнова фурна Rohnson |
|
|
| Колеги,микровълновата ми фурна (Rohnson R2020) спря да работи.Отворих я и установих,че високоволтовият предпазител е прекъснал.ВВ диод също ми дава прекъсната верига и в двете посоки,но съм чувал,че те са по-особени и с прибор не се отпушват.Нямам никакъв опит с микровълнови фурни и не знам какво да правя нататък (освен да потърся предпазител и диод).Има ли начин да проверя магнетрона,ВВ кондензатор и трафа.Благодаря предварително ! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Май 04, 2007 17:13 Заглавие: Re: Проблем с микровълнова фурна Rohnson |
|
|
| svetlinT написа: | | ВВ диод също ми дава прекъсната верига и в двете посоки,но съм чувал,че те са по-особени и с прибор не се отпушват. |
Този диод го разглеждай като няколко последователно свързани в един корпус. Това е причината да не може да го премериш с "обикновен" прибор (ако е здрав), но може да го провериш на източник с по-високо напрежение дали се отпушва.
На първо време огледай и около изхода на магнетрона дали всичко е чисто и няма нещо нагоряло.
Може да пуснеш и едно Търсене с ключова дума "магнетрон" да речем и да почетеш. |
|
|
 |
zapad Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Май 04, 2007 17:20 Заглавие: |
|
|
| провери си да нямаш отечка на магнетрона към корпус |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Май 04, 2007 20:12 Заглавие: |
|
|
Диода с обикновен мултицет не можеш го премери-смени си бушона или го дай такъсо с тънко телче и виж дали ще тръгне.
Премери дали от отоплението на магнетрона към маса няма утечка.
Виж и за нагари по слюдения филтър на камерата. _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
|