| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
valioman Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Май 07, 2007 14:34 Заглавие: TV Funai |
|
|
Здравейте ..... тва животно ми излиза вече трети път с един и същи проблем т.е. окъсява ценера на 112 те волта (войника )
и любопитното е че го прави през интервал от 2 месеца и то както си е стоял в стендбай... просто му е угасвала лампичката .... поне това са думите на клиента .
Кондензаторите и оптрона са сменени. Транзисторите на ХО и на захранването са си оригиналните ....
Някаква идея .?
Между другото последния път сложих ценер на 200 Волта и пак окъси .. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Noel Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Май 07, 2007 14:39 Заглавие: |
|
|
Почти винаги дефектира в st.by . Смени транзистора след оптрона от горещата страна.
P.S. Не го мери, а направо го смени. _________________ Ако не мога да го поправя значи не е развалено .........но живота крие и изненади  |
|
|
 |
sacho Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Май 07, 2007 14:41 Заглавие: |
|
|
Транзистора в управлението на оптрона много пече и спойките му се пукат.Вероятно си го презапоил но да подсетим  _________________ СЕРВИЗ ЗОРА - ПЛЕВЕН
www.sacho5.alle.bg |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пон Май 07, 2007 14:53 Заглавие: |
|
|
| Noel написа: | Почти винаги дефектира в st.by . Смени транзистора след оптрона от горещата страна.
P.S. Не го мери, а направо го смени. |
сменен е но не с оригиналния но досега не ми е правил такъв проблем от там ... по принцип ми гори крайния транзистор при дефектирал транзистор след оптрона |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пон Май 07, 2007 14:54 Заглавие: |
|
|
| sacho написа: | Транзистора в управлението на оптрона много пече и спойките му се пукат.Вероятно си го презапоил но да подсетим  |
Да презапоен е ! мерси все пак . |
|
|
 |
dima Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Май 07, 2007 14:56 Заглавие: |
|
|
Щом той е сменен,то измерете съпротивленията в обратната връзка във вторичната част,при завишаване на стойността на едно от тях се държеше по подобен начин в St.by. _________________ Димитър |
|
|
 |
emo-evropa Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Май 07, 2007 14:58 Заглавие: |
|
|
Вместо оргиналният транзисор за стен баи слагам ВС640,сменям 220мф от към първичната страна на захранването и ПЕЙ СЪРЦЕ  _________________
 |
|
|
 |
Noel Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Май 07, 2007 15:00 Заглавие: |
|
|
Ако са наред R2M-а и ICP-то няма как да изгори транзистора на ТХО-то.
провери резисторите и тримера който определят B+. там имаше един около 110кom. или нещо подобно .
Поне до сега при мен това са били причинителите.
Аз го оставям в st.by за около 5 мин и меря колко е B+ . Трябва леко да спадне но не и да се вдига. Вдига ли се търси от къде. _________________ Ако не мога да го поправя значи не е развалено .........но живота крие и изненади  |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пон Май 07, 2007 15:23 Заглавие: |
|
|
| emo-evropa написа: | Вместо оргиналният транзисор за стен баи слагам ВС640,сменям 220мф от към първичната страна на захранването и ПЕЙ СЪРЦЕ  |
И аз си мислех да сменя Електролита на 300 та волта но ..... вече ми идва за 3 ти път със същия проблем и вече ме е срам и се чуда кво да го направя зада не прави пак този досаден проблем )
Мерси за мненията ! |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пон Май 07, 2007 15:28 Заглавие: |
|
|
| dima написа: | | Щом той е сменен,то измерете съпротивленията в обратната връзка във вторичната част,при завишаване на стойността на едно от тях се държеше по подобен начин в St.by. |
Показват нормални стойност .....уж )
Мерси за мението все пак  |
|
|
 |
|