| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
agr Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Май 07, 2007 19:26 Заглавие: |
|
|
| не ми се ми слага още работи в куптията много е претъпкано. Ако трябва да намаля с по малко стойностите на резисторите.Искам да се усили още малко не да стане двойно на сегашното |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Yassen Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Май 07, 2007 20:47 Заглавие: |
|
|
| agr написа: | | не ми се ми слага още работи в куптията много е претъпкано. Ако трябва да намаля с по малко стойностите на резисторите.Искам да се усили още малко не да стане двойно на сегашното |
извинявай, трябва да увеличиш резисторите, не погледнах това е инвертиращ усилвател, направи ги така:
R1 - 1 KOM --> 2 к
R3 - 10KOM --> 20 к _________________ Младото поколение трябва да възроди Българската електроника |
|
|
 |
agr Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Май 07, 2007 21:56 Заглавие: |
|
|
отказах се по лесно ще е да го направя това нещо от усилватела.
Това е той http://www.hobbykit.dir.bg/sch/s1004.gif
в упътването или квото е там пише че ако искам да промоня усилването трябва да сменя R7 в границите от 10KOM до 510KOM а в момента този резистор е 120KOM. Въпроса ми е дали трябва да увелича съпоротивлението или да го намаля за да се усили коефициента и колко горе долу да го направя така че да е добре за усилватела да няма шумове и тн. Не искам да стане многоо по силно искам малко от горе. Също в листа пише че ако се променя резистора трябва да се промени и стойноста на кондензатора C10 който също е включен в ОВ |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Май 07, 2007 22:12 Заглавие: |
|
|
Увеличавайки го - коеф. на усилване (по променлив ток в случая) се вдига.
П.С. Но винаги си задавам един въпрос - защо се задават такива въпроси при положение, че се опитват да се правят каквито и да е неща
Не е ли по-добре все пак да се почне по-отначало.  |
|
|
 |
agr Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Май 08, 2007 15:50 Заглавие: |
|
|
| ще го променя от 120 на 270KOM а кондензарота C10 колко да го направя той в момента е 220nF |
|
|
 |
|