Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Проблем при инсталация на Windows 98
Иди на страница 1, 2  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти на компютърна и офис техника-Computer and office equipment

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
hapy_boy_21
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Велико Търново

МнениеПуснато на: Пет Май 04, 2007 20:42    Заглавие: Проблем при инсталация на Windows 98 Отговорете с цитат

Проблема е следния - Инсталация на Windows 98 под Дос с BOOT дискета. Почват да се зареждат драйверите за инсталацията на Уина, стига до Microsoft RamDriver virtual version 3.0 и ми забива компюттъра. Това става с процесор на 120 Mhz. Пробвах на процесор 40 Mhz, при него нямаше този проблем но излезе, че инсталацията става при най-малко 60 Mhz. За това сложих 120 но излезе написания по-горе проблем. Помагайте.
mteddy
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Май 04, 2007 21:29    Заглавие: Отговорете с цитат

Направи си тест на RAM-a.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
hapy_boy_21
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Нед Май 06, 2007 11:15    Заглавие: 3 Отговорете с цитат

mteddy написа:
Направи си тест на RAM-a.

Не е рама, при положение, че с 40 Mhz го инсталира този драйвер, а при 120 не. И в двата случая рама си е един и същ.
Филипов
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Плевен

МнениеПуснато на: Нед Май 06, 2007 11:18    Заглавие: Отговорете с цитат

Диск, разделяне на дялове, форматиране?
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Yahoo Messenger
Yassen
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Нед Май 06, 2007 12:23    Заглавие: Отговорете с цитат

Имал съм подобен проблем, най-вероятно е от паметта както се каза по-горе, получава се разсинхронизация между честотата на паметта и процесора. Виж на каква честота ти работи паметта и процесора (честотата на шината) най вероятно при теб е 30МХЦ (4*30 = 120)пробвай да я сложиш на 33МХЦ (виж джъмперите по дъното) и може да се оправи Very Happy
Петров
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Варна

МнениеПуснато на: Пон Май 07, 2007 13:40    Заглавие: Re: Проблем при инсталация на Windows 98 Отговорете с цитат

hapy_boy_21 написа:
Проблема е следния - Инсталация на Windows 98 под Дос с BOOT дискета. Почват да се зареждат драйверите за инсталацията на Уина, стига до Microsoft RamDriver virtual version 3.0 и ми забива компюттъра. Това става с процесор на 120 Mhz. Пробвах на процесор 40 Mhz, при него нямаше този проблем но излезе, че инсталацията става при най-малко 60 Mhz. За това сложих 120 но излезе написания по-горе проблем. Помагайте.

Пример за не коректно зададен въпорос!

От нас сега се иска да гадаем Какво е дъното? какъв е процесора на 40Mhz и какъв е този на 120 Mhz? Дали са правилно сетнати джъмперите на захранването на процесора, на делителя и дали в кодовата таблица на BIOS се поддържа новия процесор?

Не мога да се сетя кои са тези процесори на 40 и 120М които да са съвместими.
Върнете се в началото
hapy_boy_21
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Май 07, 2007 20:20    Заглавие: Re: Проблем при инсталация на Windows 98 Отговорете с цитат

Петров написа:
hapy_boy_21 написа:

Пример за не коректно зададен въпорос!

От нас сега се иска да гадаем Какво е дъното? какъв е процесора на 40Mhz и какъв е този на 120 Mhz? Дали са правилно сетнати джъмперите на захранването на процесора, на делителя и дали в кодовата таблица на BIOS се поддържа новия процесор?

Не мога да се сетя кои са тези процесори на 40 и 120М които да са съвместими.

Гусин Петрофф как интересно пък другите разбраха какво питам ... Не съм писал тук за да ми се правят анализи кое как съм задал.Ако имаше нещо НЕ коректно нямаше никой да отговори. А това ти какво мислиш по въпроса, спести си писанията, малко ме вълнува какво смяташ гусинчо Laughing

Модерирано от RC
hapy_boy_21, нещо против спазването на добрия тон?
Наличието на отговори по никакъв начин не е достоверен признак за каквото и да било.
hapy_boy_21
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Май 07, 2007 22:59    Заглавие: Re: Проблем при инсталация на Windows 98 Отговорете с цитат

Цитат:
Модерирано от RC
hapy_boy_21, нещо против спазването на добрия тон?
Наличието на отговори по никакъв начин не е достоверен признак за каквото и да било.

Да RC, колкото мога ще запазя добрия тон, но ми писва от специалисти като горния. И за другото написано от теб съм съгласен. Днес минах покрай 2 3 фирми за компютри, за съжаление не чух две или повече еднакви мнения. Доста се зачудиха за този проблем. Попитах да не е от разлика в честотата на рама и процесора(шината), както написа Yassen, ми казаха, че ако има нещо такова просто при проверката на рама ще ми изкара съобщение, било то за несъвместимост и другите предположения. Попитах и ако инсталирам Уиндолса на диска, но от друг компютър и го прехвърля (включа диска) на компютъра, с който има проблем, дали ще се получи да се стартира. Казаха, че би трябвало да стане без никакав проблем. При 98 нямало проблеми, само XP , правел проблеми при тази процедура. Утре мисля да пробвам този вариант.
Петров
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Варна

МнениеПуснато на: Вто Май 08, 2007 0:19    Заглавие: Re: Проблем при инсталация на Windows 98 Отговорете с цитат

Петров написа:

Какво е дъното? какъв е процесора на 40Mhz и какъв е този на 120 Mhz? Дали са правилно сетнати джъмперите на захранването на процесора, на делителя и дали в кодовата таблица на BIOS се поддържа новия процесор

Да опитаме отново Smile
Върнете се в началото
grishan
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Вто Май 08, 2007 11:14    Заглавие: Отговорете с цитат

Петров
Защо се хабиш?Погледни личния профил и тогава отговаряй,още повече,че по горе е написано:Не отговаряйте на теми,които не са по правилата!
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти на компютърна и офис техника-Computer and office equipment Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница 1, 2  Следваща
Страница 1 от 2

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети