|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
krasiorocknroll Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Май 08, 2007 15:51 Заглавие: |
|
|
Нямам желание и няма да споря.Тази схема която съм предложил работи повече от 10 години в работилницата ми.Използвам я предимно когато трябва спешно да свърша работа на някой вечер и навън в някоя кола.  _________________ http://www.bg-sonic.com/members.php?id=147 |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
ji4kajiata Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Май 08, 2007 23:46 Заглавие: Инвертер |
|
|
Успях да я докарам на 1,6A (дори и да тегли повече не е проблем за моята схема, защото няма да работи постоянно на батерия), 50 навивки повече и дълга лампа. Транзистора е TIP 3055 и не грее много сложен е на радиатор от RGB блок на стар монитор. Има един малък проблем, забелязвам че за 15 минути работа трансформаторат се загрява доста, а пък проводникът които съм сложил е малко по-дебел (което не е проблем). Изолирах навивките с лист хартия А4 както е описано в сайта, защото ме мързеше толкова късно през нощта (към 2 - 2:30) да ходя да развивам от TXO изолационна лента. И незнам дали това ще даде някакъв проблем, като се нагрее много трансформатора. Ваще трансформатори загряват ли се . Лампата свети добре. Ако не беше от хартия изолацията можеше да потопя трансформатора във масло да се охлажда. Вие как мислите дали ще има проблем ако го потопя в масло за кола, или трансформаторно масло при сегашната му конструкция.  _________________ Skype: gigavolt_501
|
 |
vencmad Активен потребител

|
Пуснато на: Сря Май 09, 2007 15:44 Заглавие: |
|
|
| колеги аз схеми правя не се изразих правилно сложното ми е навивки трафове и сърцевини в това съм много бос |
|
|
 |
ShaGratH^ Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Май 09, 2007 16:53 Заглавие: |
|
|
| Цитат: | | Ако не беше от хартия изолацията можеше да потопя трансформатора във масло да се охлажда. | Че какво като е от хартия-и тя и маслото са изолатори.Ако си го стегнал добре няма да се разпадне хартията.И толкова ли е зле положението, че чак с трансформаторни мазнотии да охлаждаш?С някое вентилаторче от PC не става ли? |
|
|
 |
ji4kajiata Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Май 09, 2007 17:11 Заглавие: Инвертер |
|
|
Е става да, ама аз исках да го сложа във водоустойчива кутия и така. А пък и вентилатора ще вкарва прах и после ще трябва да се чисти, като се задръсти. И това си мислих с вентилатора ама по ме кефи идеята с маслен капсул. Междодругото навих още един траф по старателно и с друг магнитопровод (по-дълъг, което не е от такова значение) и съм стигнал до 1,4А при добре светеща лампа.  _________________ Skype: gigavolt_501
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|