| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
BuRnOuT_BG Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Май 08, 2007 19:05 Заглавие: |
|
|
Оправих се Трябваше 1 час за да и разуча опциите и т.н. _________________
 |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Vaklin Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Май 08, 2007 23:53 Заглавие: |
|
|
Виж, че не боляло (чак толкова). _________________ --------------------------------------------------
Ако търсите помощ, сбъркали сте форума. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Нед Май 13, 2007 22:16 Заглавие: |
|
|
Ако някой има възможност, нека да хвърли едно око на творенията ми. Като отворя гербер файловете с GerbTool пистите са ми извън рамките на платката, защо така незнам  _________________
 |
|
|
 |

|
Пуснато на: Нед Май 13, 2007 22:17 Заглавие: |
|
|
Ето и .sch файла  _________________
 |
|
|
 |
Yassen Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Май 14, 2007 14:49 Заглавие: |
|
|
| BuRnOuT_BG написа: | Ето и .sch файла  |
дай некакъв JPEG да я видим тая схема, не ми се инсталира EAGLE само за да я видя  _________________ Младото поколение трябва да възроди Българската електроника |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пон Май 14, 2007 15:31 Заглавие: |
|
|
Eто картинка
|
 |
guitman Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Май 14, 2007 18:21 Заглавие: |
|
|
| BuRnOuT_BG написа: | Ако някой има възможност, нека да хвърли едно око на творенията ми. Като отворя гербер файловете с GerbTool пистите са ми извън рамките на платката, защо така незнам  |
Не си налучкал формата на герберите. Опитай да ги импортнеш в 2:4 или 4:2 формат, не съм съвсем сигурен какъв беше. Опитай да смениш също и размерността - метри или инчове. За формата на герберите можеш да се ориентираш като отвориш някой от тях с Notepad. В текстовия файл са зададени координатете на примитивите в платката. Размерността 4:2 означава че първите 4 цифри са цялото число - преди запетаята, а последните 2 са след запетаята. Отвори си платката и се опитай да познаеш кое къде е и в какъв размер са зададени координатите му.
Успех!!!
Между другото, пусна ли ERC на схемата? За тези точки доста ще ти пищи. _________________ home studio |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пон Май 14, 2007 19:03 Заглавие: |
|
|
Eто резултата от ЕRC (с точките)
----------------------------------------------------------------------------------
EAGLE Version 4.13 Copyright (c) 1988-2004 CadSoft
Electrical Rule Check for D:/Documents&Music/Amplifier/Mosfet.sch
WARNING: Sheet 1/1: POWER Pin IC1 V+ connected to N$9
WARNING: Sheet 1/1: POWER Pin IC1 V- connected to N$5
No board loaded - consistency has not been checked
0 errors
2 warnings
----------------------------------------------------------------------------------
П.П. Някой знае ли как се правят филмите, да им ги дам на готово в платкажийницата. Чувал съм, че с CorelDraw се правили, но от самия Еаgle какви файлове трябва да се export-нат  _________________
 |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Май 14, 2007 19:13 Заглавие: |
|
|
Това няма отношение към проблема за който пишеш по-горе.
Това е резултат от проверката на схемата от към корктно създадени електрически връзки и поради тази причина не може да се генерира коректен NET List (файл за връзки), който след това да бъде зареден в PCB-то ("ластиците") и които след това да бъдат опроводени автоматично (не е препоръчително) или ръчно.
Някои продукти въобще не генерират файла, а тук само те предупреждава да го имаш впредвид по-нататък.
Имаш некоректно описано захранване (на схемата в случая), причини за това може да има много:
-некоректно описан елемент в библиотеката
-неправилно описани изводи (шините) за захранване на цялата схема.
-некоректно нарисувани електрически връзки в самата схема (sch файла), примерно някои продукти се "сърдят" когато има презастъпени съединения въпреки, че от човешка гледна точка всичко изглежда прилично.
И въобще, като гледам имаш желание, но почни с три-четири елемента на първо време за да разбереш кои и къде са проблемите. Решаването на по-сложна задача по принципа "в лоб" (с рогата напред) не води до добри резултати (ако въобще доведе до някакви).
Малко за разведряване на обстановката:
Какво значи упоритост?
-Да въвеждаш грешна парола докато компютъра най-накрая се съгласи и я приеме  |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пон Май 14, 2007 19:21 Заглавие: |
|
|
Автоматично я опроводих . По принцип каква е разликата между ръчното и автоматичното опроводяване, освен че ще си играеш доста  _________________
 |
|
|
 |
|