| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Yassen Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Май 09, 2007 10:48 Заглавие: |
|
|
| Bojilov написа: | | whitesnake написа: | | Бях си купил един готов, не помня точно какъв, трябваше ми за усилвател.След като го вързах към трафа ми направи пад над 1 волт, докато с обикновенните 10А диоди пада си беше 0,7в.Целта беше да се използва максимално ефективно изходното напрежение. Измерените стойности са без филтриращи кондензатори. Максималния ток, който ми трябваше беше около 2 А. |
Сложи мощни германиеви диоди като искаш минимален пад. |
има нещо вярно, тези които ги продават масово навсякъде за 25А и 35А грецове са абсолютни китайски боклуци и наистина пада е значителен при натоварване. Хубав грец е например "Fagor" или "Diotec" цената им е към 5 лв за 25 А. "Bojilov" сега има шотки диоди за нисък пад, къде върна човека 30 години назад. _________________ Младото поколение трябва да възроди Българската електроника |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Май 09, 2007 11:54 Заглавие: |
|
|
| Yassen написа: | | "Bojilov" сега има шотки диоди за нисък пад, къде върна човека 30 години назад. |
Знам,че има и шотки-за неговия случай 2А ток и германиевите са си идеални,а и са по-евтини от шоткито.
Кво им е на германиевите диоди за грец? _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
krasiorocknroll Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Май 09, 2007 15:57 Заглавие: |
|
|
| Bojilov написа: | | whitesnake написа: | | Бях си купил един готов, не помня точно какъв, трябваше ми за усилвател.След като го вързах към трафа ми направи пад над 1 волт, докато с обикновенните 10А диоди пада си беше 0,7в.Целта беше да се използва максимално ефективно изходното напрежение. Измерените стойности са без филтриращи кондензатори. Максималния ток, който ми трябваше беше около 2 А. |
Сложи мощни германиеви диоди като искаш минимален пад. |
Само да поясня германиев диод 0,4-0,6А  _________________ http://www.bg-sonic.com/members.php?id=147 |
|
|
 |

|
Пуснато на: Сря Май 09, 2007 19:24 Заглавие: |
|
|
| krasiorocknroll написа: |
Само да поясня германиев диод 0,4-0,6А  |
Германиеви диоди поне 3-4 ампера,кви са тия 0,4-0,6А нали ще светнат _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |

|
|
|
 |
old4 Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Май 09, 2007 20:09 Заглавие: |
|
|
А стига бе за една простотия 20 поста  |
|
|
 |

|
Пуснато на: Сря Май 09, 2007 20:44 Заглавие: |
|
|
| old4 написа: | А стига бе за една простотия 20 поста  |
Ами да,аз на един колега бях написал да прочете физиката от 8 клас-то пък за беля друг се обиди,въобще... _________________ http://www.bg-sonic.com/members.php?id=147 |
|
|
 |

|
Пуснато на: Сря Май 09, 2007 20:47 Заглавие: |
|
|
То пък е една темаа...мани-мани голем дебат се води _________________ Мегатрон-2007 ООД
|
|
 |
|