| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
vescherry Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Май 09, 2007 20:29 Заглавие: TV Shivaki STV-206M4,chassis PC04A - захранване. |
|
|
Обърнах цялото захранване смених всички електролити,проверих всички резистори,но вторичните напрежения,особено +В=52V,са занижени.Прави впечатление че се регулират,20-те са 17V,12-те са 8V.Товарих и лампа все тая.Може ли някой да ми каже напреженията по изводите на TDA4601 в работен режим,остана май само нея да сменя,но все не ми се вярва да е тя,нещо ми убягва. _________________ Никога не предпочитай личната си глупост пред полезния съвет. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
angele Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Май 09, 2007 20:47 Заглавие: |
|
|
Схемата се намира без проблем,чипа е супер надежден за времето си.
B+ нещо не ми е ясно,трябва да е примерно 115-120 волта? _________________ Az sam |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Май 09, 2007 20:47 Заглавие: |
|
|
Електролитите на +B сменял? _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
vescherry Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Май 09, 2007 21:25 Заглавие: |
|
|
| Bojilov написа: | | Електролитите на +B сменял? |
Ами само него мерил и там ми е грешката.Благодаря за съвета,май не трябва сляпо да се вярва на мерене.Мръднах тримера и всичко заспа. _________________ Никога не предпочитай личната си глупост пред полезния съвет. |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Май 09, 2007 21:47 Заглавие: |
|
|
| vescherry написа: | | Ами само него мерил и там ми е грешката.Благодаря за съвета,май не трябва сляпо да се вярва на мерене.Мръднах тримера и всичко заспа. |
Пробиват под напрежение,обикновено точно тия двата се познават по това и че греят.
Не разчитай много но мерене на електролитни кондензатори-не винаги показват дефект. _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
shopov Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Май 10, 2007 20:17 Заглавие: |
|
|
| Ако се е оправило от тримера като си го поразместил ,сменяй го с нов защото "утре " пак ще направи мизерия. |
|
|
 |
|