| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
emilm Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Май 10, 2007 14:48 Заглавие: Алармена система с GSM оповестяване |
|
|
| Здравейте,имаше във форума подобна тема но така и не успях да я намеря.Някой ако е правил подобно нещо нека сподели опита си!Приемат се и идеи! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Noel Опитен потребител

|
|
|
 |
fikret Опитен потребител

|
|
|
 |
emilm Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Май 10, 2007 18:40 Заглавие: |
|
|
Да точно за това ставаше въпрос,благодаря.Fikret,всъщност ти на какво схемно решение се спря? |
|
|
 |
fikret Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Май 10, 2007 22:18 Заглавие: |
|
|
Много късно се усетих но ще се опитам да го обясня с думи:Последователно свързани рид реле и кондензатор който го подбрах опитно с цел да има достатъчно задържане на бутона към който привързваш дадения номер ,паралелно свързан диод към релето за да се разрежда кондензатора при възстановяване .и паралелно резистор на последователно свързаните реле и кондензатор.Схемата работи много надеждно и със захранването на батерията на самия телефон ,така че действай смело. _________________ SKYPE fikret_121 |
|
|
 |
emilm Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Май 10, 2007 22:47 Заглавие: |
|
|
| fikret написа: | | Много късно се усетих но ще се опитам да го обясня с думи:Последователно свързани рид реле и кондензатор който го подбрах опитно с цел да има достатъчно задържане на бутона към който привързваш дадения номер ,паралелно свързан диод към релето за да се разрежда кондензатора при възстановяване .и паралелно резистор на последователно свързаните реле и кондензатор.Схемата работи много надеждно и със захранването на батерията на самия телефон ,така че действай смело. |
През почивните дни ще го пробвам и ще пиша за резултата,наистина си го направил много просто и интересно! |
|
|
 |
ji4kajiata Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Май 11, 2007 2:00 Заглавие: GSM Оповестяване |
|
|
Ами аз съм го правил по доста различни вариянти и с логика и с LM555, няма значение важното е да има достатъчно голям импулс за да задържи релето няколко секунди. А пък може и с поредица от импулси все тая, все ще набере. Тук недостатък е, че може да званиш само на 1 номер. Е може и на повече, ама е много разправията. _________________ Skype: gigavolt_501
|
 |
suxfan Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Май 11, 2007 8:35 Заглавие: Re: GSM Оповестяване |
|
|
| ji4kajiata написа: | Ами аз съм го правил по доста различни вариянти и с логика и с LM555, няма значение важното е да има достатъчно голям импулс за да задържи релето няколко секунди. А пък може и с поредица от импулси все тая, все ще набере. Тук недостатък е, че може да званиш само на 1 номер. Е може и на повече, ама е много разправията. |
Аз имам такава моя разрабока с контролер 16F676 , управлява N на брои датчици в момента е с 1 вход но може да се промени на толкова зони по избор според свободните пинове на контролера, може да звъни на телефони по избор в момента е до 4 но може да се направи и до 18 ако се сложи друг контролер до толкова колкото му се запълни ЕЕПРОМ-a
Направена е и да се деактивира от позвъняване на телефоните които са в списъка на EEPROM-а.
Така е направена че да не взима пари , защото само звъни и на 2-то позвъняване затваря , изрежда заложените телефони от по малък списък , дори когато я деактивираш пак не взима пари защото затваря връзката по определен алгоритъм за да и разбереш състоянието
Работи с 2 вида телефона Ериксон и Сименс , но може и с други просто трябва да имат поддръжка на клип
http://free.hit.bg/suxfan/GSM_HOME_2.zip

Последната промяна е направена от suxfan на Вто Ное 20, 2007 1:41; мнението е било променяно общо 1 път |
|
|
 |
Edesign Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Май 11, 2007 9:26 Заглавие: |
|
|
ето тези решения в http://www.constructor.bg/shop/
ми се виждат най-удачни имат варианти за сименси и за ериксони. Изцяло завършени устройства са които директно могат да работят.
Също са направени така че да не харчат пари.
И най-важното продават се там от доста време и са успешно тествани от пазара ....
така че всички самоделки излизат по-скъпи в общия случай и с редица недостатъци които се изчистват с доста време тест и експолатация |
|
|
 |
suxfan Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Май 11, 2007 9:43 Заглавие: Мне не е така |
|
|
| Edesign написа: | ето тези решения в http://www.constructor.bg/shop/
ми се виждат най-удачни имат варианти за сименси и за ериксони. Изцяло завършени устройства са които директно могат да работят.
Също са направени така че да не харчат пари.
И най-важното продават се там от доста време и са успешно тествани от пазара ....
така че всички самоделки излизат по-скъпи в общия случай и с редица недостатъци които се изчистват с доста време тест и експолатация |
Имат доста проблеми , един познат беше взел такава и си оскуба коите.
Самоделката ми работи на 10 места и то безгрижно вече почти година  |
|
|
 |
|