| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Edesign Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Май 11, 2007 9:56 Заглавие: |
|
|
a aз със сигурност мога да кажа че на МК 100тици работят и то доста добре във охранителни фирми и това което там се предлага в момента е поне 3 вресии след тези продавани преди година.
А за проблемите в самите телефони/ самоизключване и лош заряд трудно може да се направи унифицирано решение. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
POW Нов потребител

|
Пуснато на: Пет Май 11, 2007 10:52 Заглавие: лаика |
|
|
| нека да ви кажа аз к'о напраих дето разбирам от електроника колкото африканец от компютър.......'зех гсм, извадих копчето на "йес" вързах рид релето към алармата и въпросното копче и всяко активиране (пиукане) на алармата е едно натискане и така си ми бачка вече 4-та година......за 60 ст'инки и телефон за 4 лева..........батерията към акумулатора и телефона в багажника....... |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Май 11, 2007 11:18 Заглавие: |
|
|
да ако се прави избирач само на 1 номер може и така но това не е самостоятелна аларма
а и когато се задейства шоковия датчик (което е най-често -- от бръмченето на някой таралясник минаващ наблизо е глупаво пак да те набира), т.е. по този начин не могат да се правят никакви функции. |
|
|
 |
suxfan Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Май 11, 2007 12:37 Заглавие: He |
|
|
| Edesign написа: | a aз със сигурност мога да кажа че на МК 100тици работят и то доста добре във охранителни фирми и това което там се предлага в момента е поне 3 вресии след тези продавани преди година.
А за проблемите в самите телефони/ самоизключване и лош заряд трудно може да се направи унифицирано решение. |
Да си забелязал че в схемата си има захранване и към телефона , в моя случай се изхвърля батерията и телефона си бачка без батерия и тези проблеми отпадат, както и да го реализираш има ли батерия вътре това си е голям проблем , следене на заряд, живот на батерията а също трябва и допълнително да се прави и софт в контролера да върши и това .
Още повече че моя случаи се следи и за късо в датчиците , а това го няма в онези прехвалените ти така наречени аларми, и още куп недостатъци от към заряд и т.н. , затова ти споменах че има хора дето си скубят косите заради тях
Но всеки си има право на мнение и на избор, аз съм си казал моето .  |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Май 11, 2007 13:15 Заглавие: |
|
|
suxfan горното мнение го изказах имайки впредвид не твоя вариант а този на POW, който е лесен и все пак ефективен
Интересно ми е как следиш за късо в датчик като например рид ампула има 2 състояния -> късо и отворено? И ако тя е залепнала каква полза от това че сме отчели че е залепнала?
А по въпроса за сименс не е възможно да се управлява заряда на тези телефони 100% ефективно ако не се запоява по клемите на батерията което според мен е недпустимо в едно комерсиално устройство.
Аз имам 6 разработки в тази посока и единственото което мога да кажа е че 100% ефективна система става с истински модем, но там говорим и за цени на готово устройство за доста над 200лв.
Всеки има право на избор но аз не съм си сложил аларма у дома за 60 стотинки като тя е чисто моя разработка |
|
|
 |
suxfan Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Май 11, 2007 14:19 Заглавие: Ehh |
|
|
| Edesign написа: |
Интересно ми е как следиш за късо в датчик като например рид ампула има 2 състояния -> късо и отворено? И ако тя е залепнала каква полза от това че сме отчели че е залепнала?
|
Защо смяташ че ще е рид ампула , датчиците за движение са с 3 кабела (+), (-) и изход , където е рид ампула то е ясно че не следиш късо , там е обратно следиш за прекъсване на веригата, дори при датчиците за движение се следи за прекъсване на верига, късото се следи само за захранването им !
А по въпроса за сименс не е възможно да се управлява заряда на тези телефони 100% ефективно ако не се запоява по клемите на батерията което според мен е недпустимо в едно комерсиално устройство.
|
Възможно е и не си мисли че не може , става и то чрез следене на състоянието на батерията чрез интерфейса на телефона, и така няма нужда да поиш други жици към батерията, но не мисля че има смисъл от това при положение че апарата се ползва без батерия.
Аз имам 6 разработки в тази посока и единственото което мога да кажа е че 100% ефективна система става с истински модем, но там говорим и за цени на готово устройство за доста над 200лв.
Всеки има право на избор но аз не съм си сложил аларма у дома за 60 стотинки като тя е чисто моя разработка |
Дали ще е телефон или модем е едно и също , разликата е че при модема нямаш дисплей и клавиатура, вътре процесора е същия и е с по малък софт.
Но пък с телефона си имаш доста предимства , имаш си клавиатура дето да си въведеш телефоните , да провериш за отхвърлени повиквания , да въведеш настроики на алармата от клавиатурата и куп глезотии дето може да се ползват.
А и никои не ти казва че тази аларма дето съм пуснал е стотинки , само за софта ще се изръсиш поне 30так , а останалото сам си го смятай
Сега имам доста поръчки за дайлери към готови аларми с клавиаурите , почти същата схема е  |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Май 11, 2007 14:41 Заглавие: |
|
|
да с телефоните могат много работи да се правят но през скромния ми 7 годишен опит с телефони съм срещал такива с доста странни проблеми, които дори след префлашване смяна на процесора и т.н. отговарят странно на някои команди --> доста аномалии има.
Софтуера за мен не е никакъв проблем и тъй като превърнахме форума на говорилня ако искаш можеш да разгледаш някои нящица в моята страница и да обменим опит за начало по е-маил. |
|
|
 |
suxfan Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Май 11, 2007 17:20 Заглавие: Мне |
|
|
| Edesign написа: | да с телефоните могат много работи да се правят но през скромния ми 7 годишен опит с телефони съм срещал такива с доста странни проблеми, които дори след префлашване смяна на процесора и т.н. отговарят странно на някои команди --> доста аномалии има.
Софтуера за мен не е никакъв проблем и тъй като превърнахме форума на говорилня ако искаш можеш да разгледаш някои нящица в моята страница и да обменим опит за начало по е-маил. |
Явно въпреки всичко не си се занимавал достатъчно , ако искаш да сложиш телефон е ясно че няма да вземеш телефон от първите опитни серии на производителя , та то дори такива няма вече на старо
Всеки телефон на 3-5г става , както казах вече стига да поддържа функцията клип на терминала , така е но само част твоите проблеми се решават с подходящия флаш , но и това не е достатъчно в някои случай явно е имаш хардуерни проблеми които не си дорешил , а и някои телефони са бознати умишлено явно защото най вероятно не е имало място за други подобрения в софта и така са премахнали някои функции за сметка на други , но това е друга тема за разговор.  |
|
|
 |
ji4kajiata Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Май 12, 2007 0:55 Заглавие: GSM Kontroller |
|
|
suhfan имаш ЛЦ.  _________________ Skype: gigavolt_501
|