| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
sbirov Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Май 12, 2007 11:36 Заглавие: TV Grundig CUC6360 Вертикално отклонение |
|
|
Здравейте!
Проблема при мен е, че това чудо при първоначално пускане горната половина на картината е смачкана до една хоризонтална линия в средата.Долната половина е нормална.Като работи 1-2часа -всичко е наред!Ако имате идеи-моля, помагайте! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
zapad Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Май 12, 2007 12:00 Заглавие: |
|
|
| смени електролитите във вертикалата 22mF |
|
|
 |
sbirov Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Май 12, 2007 12:19 Заглавие: |
|
|
zapad,благодаря!Това ще пробвам довечера(телевизора работи в едно кафе).Макар че(с малкия си опит),такова държане на кондензатори не съм срещал.Да се скапе като загрее - съм съгласен,но...Довечера ще го домъкна тоя сандък...  |
|
|
 |
zapad Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Май 12, 2007 12:29 Заглавие: |
|
|
| Цитат: | | Проблема при мен е, че това чудо при първоначално пускане горната половина на картината е смачкана до една хоризонтална линия в средата.Долната половина е нормална.Като работи 1-2часа -всичко е наред! |
| Цитат: | | Макар че(с малкия си опит),такова държане на кондензатори не съм срещал.Да се скапе като загрее - съм съгласен,но | нещо не се вързва това което казваш |
|
|
 |
sbirov Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Май 12, 2007 12:50 Заглавие: |
|
|
Да обясня набързо,че съм окупирал на колежката компютъра и вече ръмжи...Сутринта погледнах телевизора в кафето и беше смачкан отгоре.
А ранобудните кафеджии се оплакват,че не могат да гледат новините.От барманката разбрах,че като го остави да работи 1-2 часа и картината се разпъне.И след това работи без проблем цял ден.
Вече си мисля дали да не му сложа един часовник - да се включва в 4часа сутринта  |
|
|
 |
fikret Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Май 12, 2007 12:59 Заглавие: |
|
|
| sbirov написа: | zapad,благодаря!Това ще пробвам довечера(телевизора работи в едно кафе).Макар че(с малкия си опит),такова държане на кондензатори не съм срещал.Да се скапе като загрее - съм съгласен,но...Довечера ще го домъкна тоя сандък...  | Точно така се държи изсъхналия електролитен кондензатор.Когато позагрее капацитета му се възстановява донякъде. _________________ SKYPE fikret_121 |
|
|
 |
sbirov Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Май 14, 2007 11:16 Заглавие: |
|
|
| Само за информация-дефекта се оказа в чипа(TDA8350Q).Ядове много... |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Май 14, 2007 14:18 Заглавие: |
|
|
| sbirov написа: | | Само за информация-дефекта се оказа в чипа(TDA8350Q).Ядове много... |
Ако не си сменил електролитите покрай чипа и не си прегледал спойките на съединителя за към откл.система-нищо чудно след няколко дена пак да го правиш. _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
|