| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
mospec Опитен потребител

Регистриран на: 11 Фев 2006 Мнения: 221 Местожителство: София SKYPE- mospec
|
Пуснато на: Пон Май 07, 2007 16:21 Заглавие: Батерия на лаптоп |
|
|
| Значи проблема е следния като изключа компа от мрежата-220в батерията му пада за няма и 10 мин. като го включа кам мрежата дава че зарежда и спира сащо за няма и десет мин. в кое е проблема в барериите ли или в заряното ватре в батерията ? мерси предварително |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
batniky Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Май 07, 2007 18:41 Заглавие: |
|
|
Батареята _________________ Ако не си чук , ще си наковалня !!! |
|
|
 |
sheki Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Май 07, 2007 21:39 Заглавие: |
|
|
наскоро се сблъсках с подобен проблем батерията заредена но почти веднага изключва, оказа се че в леглото на батерията на самото шаси има контактни пластинки отделно от тези за дъното (плюса на батерията минава през там и се връща отново в друг извод на батерията), те бяха омекнали и не даваха добър контакт . _________________ http://mikrotik-bg.net/ |
|
|
 |
mospec Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Май 10, 2007 13:52 Заглавие: |
|
|
да оказа се че не е от батериите понеже като уж се изтощиха извадих я и мерих елементите бяха заредени още вкарах е пак и пуснах компа и зареди windowsa и пак каза батерия 0 процента но кара един час след това май нещо дачика на батериията е заминал  |
|
|
 |
asenc Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Май 10, 2007 14:16 Заглавие: |
|
|
защо не пробваш да изчистиш и пристегнеш клемите _________________ човек живее само в сегаштния момент,всичко останало или вече е минало или неизвестно дали ще бъде...Марк Аврелии |
|
|
 |
climberdimo Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Май 10, 2007 14:56 Заглавие: |
|
|
Колеги дано неви се меся много в казоса но и аз имам грижа с живота на батерията. Нито е от клетките нито от мрусни пера на контакторите. при по старичките машинки а и попринцип при всички но за време на експоатация иде реч става въпрос за процесор и памет в батерията която контролира цикала на зареждане. Демек произжодителя дава "1000 цикала" на Li-Ion батерии. Което ще рече процесора следи колко пъти от тези "1000" дадени от производителя са минали. Та като станат "1000" и батерията "УМИРА" . Да ма рециклирането не е само подмяна на клетките и лека намеса в паметта за нолиране на циклите. Има колеги занимаващи се с това които могат да го потвърдят. При мен са заложени "400"цикала на заряд и компа гасне след като прекратя подаването на ток от захранващия блок към 220V. Но сум безсилен поради босотата около процесорите и памети. А колегите си гледат хляба и ти казват ооооооооо клетките са фитка требе да се сменят. А аз силно се самнявам Li-Ion клетки на 400 цикала да са омрели. Айде сполай с казоса а пък аз ще пробвам да байпасна паметта с прясно налята поне ми обещаха такваз. _________________ Wolves are born to live in freedom ! |
|
|
 |
mospec Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Май 11, 2007 10:18 Заглавие: |
|
|
оказа се че не е от пластинките нито от клетките понеже ги мерих остава ток в тях тори под товар ги пробах здрави са значи го закасвам с тези памети и процесори  |
|
|
 |
pepi_voinishki1957 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Май 11, 2007 10:53 Заглавие: |
|
|
Моят искрен съвет към вас е да си купите нова батерия.Занимавам се с ремонт на тази техника и от това което съм се убедил до тук че общо взето всеки стремеж да се мине по тънко е обречен на неуспех или е фатален за изделието.Бъдете сигурен че дори да се препрограмира броиката цикли отново няма да имате батерия или ще ви държи по 10 -15 мин.Успех. _________________ "Само най-мъдрите и най-глупавите не се поддават на обучение." Конфуций |
|
|
 |
Ilian359 Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Май 13, 2007 10:27 Заглавие: |
|
|
Занимавам се с ремонт на батерии повече от 4 години. Всеки модел батерия е различен и си има характерни особености. За някои има решение, за други няма или не е икономически обосновано. Например нова батерия за Dell Lattitude C600 струва колкото рециклирането. Това, че клетките държат напрежение, не значи че не са за смяна. Li-Ion имат 2 години живот, независимо колко цикъла са направили; всичко след втората година е бонус, т.к. батерията става изключително взискателна към външни влияния.
Ако някой се интересува, да ми пише на [email protected] . Имайте предвид, че не приемам батерии след нечия намеса. _________________ https://LaptopBG.com
https://LaptopDisplay.eu |
|
|
 |
|