| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
bebucho Нов потребител

|
Пуснато на: Нед Май 13, 2007 17:45 Заглавие: Схема за усилвател |
|
|
| Бихте ли ми предложили схема за усилвател, която да работи на захранващо напрежение +-50 волта и да има мощност поне 200 вата на 8 ома товар |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
aresibo Нов потребител

Регистриран на: 11 Май 2007 Мнения: 15 Местожителство: там дето гарга не каца
|
|
|
 |
gniav Нов потребител

|
|
|
 |
slav4o.com Опитен потребител

Регистриран на: 04 Юли 2004 Мнения: 2970 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Пон Май 14, 2007 15:22 Заглавие: |
|
|
| Не е достатъчно захранващото ти напрежение с това напрежение можеш да изкараш към 130-140 W на 8 ома или два пъти повече на 4 ома. За повече мощност на 8 ома ти трябва по-високо захранващо напрежение. За 200 W на 8 ома ти трябват +/- 60 V , предполагам имаш под ръка трансформатор и тонколони/високоговорители. Та мисля, че най-лесно ще е да се задоволиш със 130 W. Схема можеш да видиш от тука http://sound.westhost.com/project68.htm тия схеми ми омръзна да ги давам ама са лесни. Проблема е че са скъпи транзисторите и другия вариант е да търсиш други транзистори например КД503 на по-високо пробивно. По принцип ако не са загрели дори КД502 (60 V c-e) държат на 90-100 V, за загрели не съм пробвал но подозирам че докъм 80-100 градуса ще се държат. Като сложиш по два в паралел на рамо спокойно ще държат на 8 ома. Ако имаш въпроси относно преработката на схемата за да работи с еднотипни питай ще ти обясня как става. |
|
|
 |
nepamami Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Май 14, 2007 18:22 Заглавие: усилвател |
|
|
Има формула, по която сеопределя захранващото напрежение по товарното съпротивление и мощността за
двутактни стъпала. Намира се в " Полупроводникова техника " част 2 на Шишков страница 125. |
|
|
 |
|