Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Хобикит
Иди на страница Предишна  1, 2

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
ji4kajiata
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Нед Май 13, 2007 17:30    Заглавие: МК цветомузика Отговорете с цитат

Ще стане и направо на микрофона с един кондензатор и един галваничен делител - примерно трансформатор от стар лампов телевизор и един кондензатор от 220nF до 470nF, (или без такъв малак кондензатор ЗАВИСИ КАКЪВ ТРАФ НАМЕРИШ) !!!!!! но задалжително да го разделиш с рансформатор с две отделни намотки изолирани, защото схемата на цветомузиката е под 220V и не е разделена галванично по захранване. !!!! Ако я пуснеш като запоиш на мястото на микрофона без да си ги разделил галванично може да гръмне много яко всичко! Wink Laughing Smile Smile Това е най-елементарното което се сещам. Може да се направи и с бързи оптрони (цифрово). Ама това едва ли ще е лесно да го направиш, щом от скоро се занимаваш. Препоръчвам ти първият вариянт. Успех. Smile Smile Smile Smile

Тук също се разисква таи тема. Ползвай търсачката има и примерна схема някъде. http://forum.eshop.bg/viewtopic.php?t=23639&highlight=%F6%E2%E5%F2%EE%EC%F3%E7%E8%EA%E0&topicshow=%CF%EE%EC%EE%F9:%20%F6%E2%E5%F2%EE%EC%F3%E7%E8%EA%E0%EB%ED%E0%20%F3%F0%E5%E4%E1%E0%20%E8%20%F3%F1%E8%EB%E2%E0%F2%E5%EB???

Atheros - истинският контролер!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Yassen
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Пон Май 14, 2007 14:47    Заглавие: Отговорете с цитат

kindera написа:
Много играчка стана и мисля да си взема тая на МК с микрофона,само дето не знам как да махна микрофона и да вържа директно сигнала от музикалната уредба ??

Каквото и да си вземеш все проблеми ще имаш. Защо се отказваш толкова бързо? Прегледай схемата за грешки, попремери това онова. Дадоха ти се и напътствия. Схемата не е лоша, възможно е обаче да са ти пробутали некачествени елементи, като им гледам снимката... и това е много възможно.
kindera
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Пон Май 14, 2007 18:22    Заглавие: Отговорете с цитат

Да ти кажа не се отказвам лесно но понеже ми трябва цветомузика до петък, реших че е по добре да играя на сигурно ! Това ми е трета платка от НМ и нито една не тръгна-все някои елемент не беше както трябва !Схемата може да е добра. не споря ,но нямам време да се занимавам и мисля че няма да мога да я направя до пеък Smile !
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2
Страница 2 от 2

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети