Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Как да пусна звук от РС през усилвател YAMAHA A-1020?

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
felice
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Чет Май 17, 2007 23:23    Заглавие: Как да пусна звук от РС през усилвател YAMAHA A-1020? Отговорете с цитат

Вземам звука от компютъра през изхода за слушалки (с обикновено жакче за слушалки). Следва към 6 метра симетричен кабел, който свързах към усилвателя пак със същите жакчета (по едно за всеки канал). На слушалки към РСто всичко е наред, но от усилвателя чувам само брум, при това само на единия канал, а другият е тих. Crying or Very sad Къде греша?
Моля ви, не ми обяснявайте нещата твърде професионално, понеже - както сигурно личи - съм начинаещ и това е.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
ji4kajiata
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Май 17, 2007 23:47    Заглавие: Усилвател Отговорете с цитат

А на единият канал (този, който няма брум) чува ли се звук. Първо трябва да видиш дали:
- използваи по-къс кабел или го раздели с делител
- виж дали кабела е направен както трябва
- виж дали го включваш където трябва
- виж дали е пуснат този изхид на саун картата на компютъра
Същност какво имаш предвид, като казваш симетричен кабел. Кабелът трябва да е нискочестотен аудио кабел с оплетка (като коаксялен, но не за телевизия). По просто не се сещам как да го опиша. Rolling Eyes Rolling Eyes Smile Smile

Atheros - истинският контролер!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Yassen
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Пет Май 18, 2007 0:28    Заглавие: Re: Как да пусна звук от РС през усилвател YAMAHA A-1020? Отговорете с цитат

felice написа:
Вземам звука от компютъра през изхода за слушалки (с обикновено жакче за слушалки). Следва към 6 метра симетричен кабел, който свързах към усилвателя пак със същите жакчета (по едно за всеки канал). На слушалки към РСто всичко е наред, но от усилвателя чувам само брум, при това само на единия канал, а другият е тих. Crying or Very sad Къде греша?
Моля ви, не ми обяснявайте нещата твърде професионално, понеже - както сигурно личи - съм начинаещ и това е.

сигурен ли си че входовете на тази ямаха са с минижакове ??? не са ли чинчове ? ако не можеш да се оправиш с това я снимай отзад и ще ти кажем къде да включиш кабелите Very Happy
felice
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Съб Май 19, 2007 22:24    Заглавие: Готово!!! Отговорете с цитат

Сега може и да ми се смеете, ама след дълго мислене и преценяване на разликите (по спомени) между чинча и жака се сетих, че масата на жака е на челната повърхност, а на чинча е отвътре; е добре, ама като видях входовете на усилвателя, си викам - айде, вземай две жакчета и си готов...
Yassen си е много прав, ама кой да слуша Wink
Благодаря за съветите! Smile
Върнете се в началото
andrey1988
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Ботевград

МнениеПуснато на: Съб Май 19, 2007 23:09    Заглавие: Отговорете с цитат

Като чета какви ги пишеш ако ти си правил кабелите гаранция не са както трябва ами я погледни

да видим дали ше се ориентираш

Последната промяна е направена от andrey1988 на Вто Май 22, 2007 8:33; мнението е било променяно общо 1 път
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
felice
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Вто Май 22, 2007 1:27    Заглавие: Отговорете с цитат

Еее, сега, ти съвсем ме взе за мезе... Направих го точно както трябва - вече трети ден музиката си свири идеално! Smile
А след като знаете толкова, може ли някой да ми каже за какво служи бутонът "Auto Class A" на усилвателя и кога да го включвам?
P.S. Сори, по това време не намерих по-ясно изображение на усилвателя.
http://cgi.ebay.com/YAMAHA-STEREO-AMPLIFIER-A-1020_W0QQitemZ200110327829QQihZ010QQcategoryZ14981QQssPageNameZWDVWQQrdZ1QQcmdZViewItem
Върнете се в началото
zapad
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Май 22, 2007 6:31    Заглавие: Отговорете с цитат

никой не ти взема за мезе ,ама ако прочетеш внимателно какво си написал Sad
Цитат:
между чинча и жака се сетих, че масата на жака е на челната повърхност, а на чинча е отвътре;
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
felice
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Вто Май 22, 2007 8:11    Заглавие: Отговорете с цитат

Така е, пошегувах се за мезето.. Както и да е, след като пиша глупости, ясно е какво да очаквам Wink
Благодаря за отговорите, наистина ми помогнаха.
А сега някой все пак ще ми отговори ли за бутона "Auto Class A"?
Върнете се в началото
andrey1988
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Ботевград

МнениеПуснато на: Вто Май 22, 2007 8:37    Заглавие: Отговорете с цитат

Не знам със сигурност (ако греша някой да ме поправи) но при калас А тока на покой е доста голям следователно транзисторите пекат много , но пък изкривяванията са малки , може би с това нещо избираш най-подходящия момент за работа в клас А , т.е. когато усилватела не е вдигнал висока температура и не работи на голяма мощност.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети