| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
felice Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Май 17, 2007 23:23 Заглавие: Как да пусна звук от РС през усилвател YAMAHA A-1020? |
|
|
Вземам звука от компютъра през изхода за слушалки (с обикновено жакче за слушалки). Следва към 6 метра симетричен кабел, който свързах към усилвателя пак със същите жакчета (по едно за всеки канал). На слушалки към РСто всичко е наред, но от усилвателя чувам само брум, при това само на единия канал, а другият е тих. Къде греша?
Моля ви, не ми обяснявайте нещата твърде професионално, понеже - както сигурно личи - съм начинаещ и това е. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
ji4kajiata Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Май 17, 2007 23:47 Заглавие: Усилвател |
|
|
А на единият канал (този, който няма брум) чува ли се звук. Първо трябва да видиш дали:
- използваи по-къс кабел или го раздели с делител
- виж дали кабела е направен както трябва
- виж дали го включваш където трябва
- виж дали е пуснат този изхид на саун картата на компютъра
Същност какво имаш предвид, като казваш симетричен кабел. Кабелът трябва да е нискочестотен аудио кабел с оплетка (като коаксялен, но не за телевизия). По просто не се сещам как да го опиша.  _________________ Skype: gigavolt_501
|
 |
Yassen Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Май 18, 2007 0:28 Заглавие: Re: Как да пусна звук от РС през усилвател YAMAHA A-1020? |
|
|
| felice написа: | Вземам звука от компютъра през изхода за слушалки (с обикновено жакче за слушалки). Следва към 6 метра симетричен кабел, който свързах към усилвателя пак със същите жакчета (по едно за всеки канал). На слушалки към РСто всичко е наред, но от усилвателя чувам само брум, при това само на единия канал, а другият е тих. Къде греша?
Моля ви, не ми обяснявайте нещата твърде професионално, понеже - както сигурно личи - съм начинаещ и това е. |
сигурен ли си че входовете на тази ямаха са с минижакове ??? не са ли чинчове ? ако не можеш да се оправиш с това я снимай отзад и ще ти кажем къде да включиш кабелите  _________________ Младото поколение трябва да възроди Българската електроника |
|
|
 |
felice Нов потребител

|
Пуснато на: Съб Май 19, 2007 22:24 Заглавие: Готово!!! |
|
|
Сега може и да ми се смеете, ама след дълго мислене и преценяване на разликите (по спомени) между чинча и жака се сетих, че масата на жака е на челната повърхност, а на чинча е отвътре; е добре, ама като видях входовете на усилвателя, си викам - айде, вземай две жакчета и си готов...
Yassen си е много прав, ама кой да слуша
Благодаря за съветите!  |
|
|
 |
andrey1988 Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Май 19, 2007 23:09 Заглавие: |
|
|
Като чета какви ги пишеш ако ти си правил кабелите гаранция не са както трябва ами я погледни
да видим дали ше се ориентираш
Последната промяна е направена от andrey1988 на Вто Май 22, 2007 8:33; мнението е било променяно общо 1 път |
|
|
 |
felice Нов потребител

|
|
|
 |
zapad Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Май 22, 2007 6:31 Заглавие: |
|
|
никой не ти взема за мезе ,ама ако прочетеш внимателно какво си написал | Цитат: | | между чинча и жака се сетих, че масата на жака е на челната повърхност, а на чинча е отвътре; |
|
|
|
 |
felice Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Май 22, 2007 8:11 Заглавие: |
|
|
Така е, пошегувах се за мезето.. Както и да е, след като пиша глупости, ясно е какво да очаквам
Благодаря за отговорите, наистина ми помогнаха.
А сега някой все пак ще ми отговори ли за бутона "Auto Class A"? |
|
|
 |
andrey1988 Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Май 22, 2007 8:37 Заглавие: |
|
|
| Не знам със сигурност (ако греша някой да ме поправи) но при калас А тока на покой е доста голям следователно транзисторите пекат много , но пък изкривяванията са малки , може би с това нещо избираш най-подходящия момент за работа в клас А , т.е. когато усилватела не е вдигнал висока температура и не работи на голяма мощност. |
|
|
 |
|