| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
gmg_service Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Май 17, 2007 22:52 Заглавие: KSS 213 E ??? |
|
|
Имам за смяна въпросната оптика.Не съм срещал до сега с буква Е.Какво означава буквата,и може ли да се замести с C,D,F?
В една подобна тема един колега спомена, че може да се замести с SOH_AAU.??? |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Veselin_stanchev Активен потребител

|
Пуснато на: Пет Май 18, 2007 7:37 Заглавие: |
|
|
| Мисля че не става KSS-213E да се замества,защото механично са различни,зъбчетата на рейката са по-едри. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Май 18, 2007 17:30 Заглавие: re |
|
|
Опитах с KSS 213C,и не тръгна.Но не съм убеден дали защото е с буква(C) не тръгна или защото е менте(16 лв).Имах една KSS 213B , за проби,и с нея уредбта работи перфектно.
С други дими KSS 213E=KSS213B. |
|
|
 |
Dobri Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Май 18, 2007 19:01 Заглавие: Re: re |
|
|
| gmg_service написа: | Опитах с KSS 213C,и не тръгна.Но не съм убеден дали защото е с буква(C) не тръгна или защото е менте(16 лв).Имах една KSS 213B , за проби,и с нея уредбта работи перфектно.
Най вероятно си попаднал на оптика менте. /Предполагам че си разпоил транспортния мост./ Иначе казано всяка 213-ка би трябвало да тръгне. |
|
|
 |
Ангел Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Май 18, 2007 19:12 Заглавие: |
|
|
Буквата няма разлика в електрическия смисъл,доколкото си спомням с буква D имат капаче на лазера като се паркира
И провери както ти казаха по-горе транспортния мост  _________________ "Сега всеки ден,всеки час навсякъде има матриял..." |
|
|
 |
pamporov Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Май 18, 2007 20:52 Заглавие: |
|
|
| Като стана дума за капката калай наречена "транспортен мост", някой знае ли нейната роля? |
|
|
 |
Dobri Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Май 18, 2007 21:21 Заглавие: |
|
|
| pamporov написа: | | Като стана дума за капката калай наречена "транспортен мост", някой знае ли нейната роля? |
Предпазва оптиката от повреда от статично електричество. |
|
|
 |
mitachi Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Май 18, 2007 21:50 Заглавие: |
|
|
Пампоров! Не предизвиквай такива коментари да не стане като във форума на НБС. Транспортния мост би трябвало да е електродинамична спирачка. Поне аз така съм си го мислел винаги, без да съм прочел нещо по въпроса. С една дума, при транспорт да не дава възможност на големи колебания на лупата и съответните неприятни последици. _________________ Не обръщайте голямо внимание, на това което съм писал след 22.00ч. |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Май 18, 2007 22:10 Заглавие: |
|
|
| mitachi написа: | | ... Транспортния мост би трябвало да е електродинамична спирачка. .... С една дума, при транспорт да не дава възможност на големи колебания на лупата и съответните неприятни последици. |
Съгласен.
Позиционера на оптиката може да се разглежда като линеен микромотор (двигател). При механични външни колебания той може да се превърне в генератор на напрежение (е.д.с.), давайки изводите му на късо се получава електрическа спирачка затормозяваща механичните колебания.
От статика там няма какво да се предпазва.
P.S.А случките тук все си мисля, че се уталожват доста в по-начален стадий за да не придобиват подобен нелицеприятен вид. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Май 18, 2007 23:11 Заглавие: Re: re |
|
|
| Dobri написа: | | gmg_service написа: | Опитах с KSS 213C,и не тръгна.Но не съм убеден дали защото е с буква(C) не тръгна или защото е менте(16 лв).Имах една KSS 213B , за проби,и с нея уредбта работи перфектно.
Най вероятно си попаднал на оптика менте. /Предполагам че си разпоил транспортния мост./ Иначе казано всяка 213-ка би трябвало да тръгне. |
Разбира се ,че съм разпоил транспортния мост.Разпоявам най-накрая,след като съм я монтирал и закачил лентовият кабел.А въпросната оптика работи до положение,че диска се върти .Сякаш съм сложил MP3 диск, но нормална уредба.  |
|
|
 |
|