| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Yu Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Май 17, 2007 9:31 Заглавие: Запис на флаш памет с Wilem знаете ли как става? |
|
|
| Здравейте колеги паметта е M29F040B с корпус PLCC32 мога да я прочета но не ще да се изтрие или да се запише нова програма.Купих нова с нея същото чете се но не ще да се записва.За първи път се опитвам такава памет да записвам и може би греша някъде.Моля ако някой има опит с такива памети да сподели. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Май 18, 2007 5:18 Заглавие: |
|
|
| А като четеш ID-то какво дава ? |
|
|
 |
Yu Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Май 18, 2007 11:28 Заглавие: |
|
|
| като чета ID пише manufacture 0xFF [---] device code 0xFF |
|
|
 |
ivpav Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Май 18, 2007 16:18 Заглавие: |
|
|
| виж си ключетата под цокъла,после пробвай с джъмпера на напрежението 5 волта но докато не ти изпише програматора точно какъв ти е флаша с ID-то просто няма смисъл да го четеш.До сега какво си чел с Уилема ? |
|
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Май 19, 2007 5:48 Заглавие: |
|
|
| Съгласен съм за горното ,няма ID -няма запис ,дай малко повече данни за да ти се помогне-какъв ти е Willema -версия на платката 3 ,3В 4 ,4.5 и.т.н. Каква версия на софтуера ползваш ,ако може и снимка няма да е зле! Иначе със моя 29F040 чета и пиша без проблем. |
|
|
 |
Yu Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Май 19, 2007 11:08 Заглавие: |
|
|
| Версията на софтуера е Version 0.97ja не знам каква е версията на платката снимката ако може да даде яснота.Купил съм го от http://programatoribg.com/willem/index.htm .Джъмперите съм поставил както е описано но не става сигурно нещо не съм направил както трябва ама не знам какво е.Иначе със него съм програмирал PIC и работи без проблем. |
|
|
 |
ivpav Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Май 19, 2007 14:17 Заглавие: |
|
|
Аз съм със същия само че му сложих ZIF цокъл.Писал съм с него флашове няма проблем по принцип но си е голяма играчка докато го пуснеш.Накратко ще конспектирам проблемите:
Първо- варианта на този програматор е PCB 3B v1.2 пише го отдолу на платката ама производителя е залепил една подложка отдолу и не се чете за да ти работи коректно трябвада си го селектирал като PCB в софтуера а не като Willem.
Второ-ако си със преходник и флаша ти е PLCC цокъл там стават мизериите.Мизерията става още на цокъла дето е на основната платка, там също си виж контактите.Въобще с почистването на контактите е основния проблем.
Трето-захранващото напрежение.Джъмпера до 7805 дето мени 5-то волта не другия.Някои флашове ми ги четеше на 5 волта други на 4,4 въобще различно.
Общите ми впечетления от програматора е,че се пишат флашове с него но,че е голям панаир докато го запишеш.Трабва да можеш да го запишеш но се иска упорство и време.Сега ми донесоха един memprog на elnec от германия и флашовете ги търкалям с него но ако имам време винаги се пробвам и с уилема защото тръпката е голяма  |
|
|
 |
Yu Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Май 19, 2007 14:40 Заглавие: |
|
|
| Благодаря колега зарадвахте ме за сполучливата покупка.Цокъла ми е ZIF но преходника е обикновен цокъл.Ще проверя както сте писал и ще съобщя за резултат. |
|
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Май 19, 2007 19:43 Заглавие: |
|
|
| Горе на софта има едно бутонче PCB3/Willem да не си го включил на Willem -ключетата са другояче за него ,мисля че беше огледален образ. |
|
|
 |
Yu Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Юни 29, 2007 12:14 Заглавие: |
|
|
| Проблема се реши като ми подмениха програматора с нов.Благодаря на всички отзовали се. |
|
|
 |
|