Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Радиостанция

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Midland
Гост

МнениеПуснато на: Чет Май 17, 2007 1:30    Заглавие: Радиостанция Отговорете с цитат

Здравеите искам да ви попитам имам радиостанция ALAN 80 - 40 канала 27MHz. Тествах я но не лови нищо. Това се води гражданска станция, може ли да се пренсатрои за радиолюбителските честоти и тировете които са на 27MHz. Wink Smile
Върнете се в началото
eler
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Раднево

МнениеПуснато на: Чет Май 17, 2007 21:38    Заглавие: Отговорете с цитат

За радиолюбителските честоти няма да стане. По принцип няма невъзможни неща, но едва ли струва усилията и парите. Пък за тировете няма нужда от пренастройка.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Midland
Гост

МнениеПуснато на: Чет Май 17, 2007 22:46    Заглавие: Радиостанция Отговорете с цитат

Ами аз не хващам нищто с нея. Shocked А имам една друга марката е президент и е преносима пак с 40 канала на 27MHz и с нея хващам тировете на 16-ти канал. Съмнявам се да не е пренсатройвана за таксита, много странно. Имам техниката да я пренсатроя ако се наложи, но не знам кои блок е. Shocked Има много бобини. Ако някои има представа да пише. Благодаря за помощта. Smile Smile
Върнете се в началото
ji4kajiata
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Май 18, 2007 0:04    Заглавие: Радиостанция Отговорете с цитат

Това е станция за безплатните граждански честоти. За радиолюбителите наистина не става. Същност ако е пренсатройвана за таксита, те повечето няма да се хванат. Малко таксита имат тези станции. Повечето използват кодирани системи като Motorola и други. Дори и да се пипа честотата няма да хване. Трябва да се вкарат софтуерно и кодовете (но незнам дали тази станция позволява да се пипа софтуера на процесора или беше непрограмируем). Трябва да се види схемата.

P.S. Аз имам една подобна и не лови нищо. Тествана е в Ботевград.
Midland Alan 80 27MHz 40 канала AM/FM, и още една президент пак за кола и тя не лови нищо (така съм ги захвърлил и двете да събират прах). А виждал съм преносими няколко със същите параметри да ловят и тирове и разни други (не съм се интересувал какво точно хващат и на кои канал). И аз се чудя защо не хваща тироивете. Ако има някой, с подобни да каже дали имат разлики. Аз не съм се интересувал подробно, дори си мислех, че неработят, но щом и други са така странно. Трябва а видя как са разбити каналите. Сигурно през 25KHz. Rolling Eyes Rolling Eyes

И все пак трябва да стават за тировете те не са кодирани и са на същата честота, като моите и на колегата. Имате ли представа защо не ловят нищо. Smile Smile

Atheros - истинският контролер!
Върнете се в началото
suxfan
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Май 18, 2007 8:04    Заглавие: Re: Радиостанция Отговорете с цитат

ji4kajiata написа:
Това е станция за безплатните граждански честоти. За радиолюбителите наистина не става. Същност ако е пренсатройвана за таксита, те повечето няма да се хванат. Малко таксита имат тези станции. Повечето използват кодирани системи като Motorola и други. Дори и да се пипа честотата няма да хване. Трябва да се вкарат софтуерно и кодовете (но незнам дали тази станция позволява да се пипа софтуера на процесора или беше непрограмируем). Трябва да се види схемата.

P.S. Аз имам една подобна и не лови нищо. Тествана е в Ботевград.
Midland Alan 80 27MHz 40 канала AM/FM, и още една президент пак за кола и тя не лови нищо (така съм ги захвърлил и двете да събират прах). А виждал съм преносими няколко със същите параметри да ловят и тирове и разни други (не съм се интересувал какво точно хващат и на кои канал). И аз се чудя защо не хваща тироивете. Ако има някой, с подобни да каже дали имат разлики. Аз не съм се интересувал подробно, дори си мислех, че неработят, но щом и други са така странно. Трябва а видя как са разбити каналите. Сигурно през 25KHz. Rolling Eyes Rolling Eyes

И все пак трябва да стават за тировете те не са кодирани и са на същата честота, като моите и на колегата. Имате ли представа защо не ловят нищо. Smile Smile

Не ловят защото са с вградени антени , я сложи една антена 12м и пак ще говорим Smile
Антената трябва да е много добре изчислена , а те имат една навита като пружинка и не се знае дали отговаря на правилната дължина на вълната .
Опъваш вертикално един кабел мисля че беше около 12 м , защото трябва да е (дължината на вълната) / 2 и трябва да стане .
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
ji4kajiata
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Май 18, 2007 8:22    Заглавие: Радиостанция Отговорете с цитат

Епа аз бях пробвал с няколко метра и не стана, тоест за четвърт ламбда. Ще видим може да пробвам ако остане време тия дни да направя една J-антена. Само да видим как ще опъна толкова висока траба или кабел. Rolling Eyes Wink Very Happy Very Happy

Върнете се в началото
LZ5UE
Нов потребител
Нов потребител

Местожителство: далеееече

МнениеПуснато на: Пон Май 21, 2007 5:36    Заглавие: Отговорете с цитат

http://www.roity.com/rc/cbradio/worldcb.html
ji4kajiata
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Май 21, 2007 12:51    Заглавие: Радиостанция Отговорете с цитат

Мерси много. Very Happy Да така са разбити каналите. Wink Smile

Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети