| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
guitman Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Май 22, 2007 14:09 Заглавие: Какъв е този елемент |
|
|
Телевизор ITT Compact, с повреден неизвестен за мен елемент. Шасито е B2 100 S4 SQ. Вижте прикачения файл.
Мога ли да реша проблема с окъсяване на елемента? _________________ home studio
Последната промяна е направена от guitman на Вто Май 22, 2007 17:32; мнението е било променяно общо 1 път |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Ditronix Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Май 22, 2007 16:50 Заглавие: |
|
|
Къде е файла То че са ми слаби очилата,ама чак толкова да не виждам  _________________ Не е важно кой си,а колко струваш!
DRL модули за всички видове автомобили! |
|
|
 |

|
Пуснато на: Вто Май 22, 2007 17:34 Заглавие: |
|
|
| Ditronix написа: | Къде е файла То че са ми слаби очилата,ама чак толкова да не виждам  |
Сори, оправих го!!! Сигурен съм че го бях прикачил!  _________________ home studio |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Май 22, 2007 17:38 Заглавие: |
|
|
Термистор.През него минава захранването за чипа във първия момент преди да е потеглило захранването.
Едно на цвят бяло,кафяво или черно с вид на малко хапче или квадратно отгоре скосено.
Трябва ли ти такову чудо?
Обикновено платката под него е опечена и е гряло много _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |

|
Пуснато на: Вто Май 22, 2007 19:50 Заглавие: |
|
|
В моя случай е сиво. Не е напичало а просто единият му крак се е отчупил. Разбира се трябва ми такова чудо, или поне съвет с какво да закърпя положението. _________________ home studio |
|
|
 |
Noel Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Май 22, 2007 19:53 Заглавие: |
|
|
Сложи на негово място резистор около 2-4к _________________ Ако не мога да го поправя значи не е развалено .........но живота крие и изненади  |
|
|
 |
pamporov Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Май 23, 2007 13:12 Заглавие: |
|
|
| Вземи от някое захранване за РС. Ако нямаш - обади ми се, с шепи се въргалят при мен. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Сря Май 23, 2007 14:35 Заглавие: |
|
|
Това от компютрите не е същото понеже мултимера звъни на късо, а хапчето при нормална температура е около 1,8k. Временно реших проблема като на негово място сложих три паралелно свързани резистора по 12k 1W. Неудобството е че така телевизора не може да влиза в standby и се включва и изключва само от контакта. _________________ home studio |
|
|
 |
Noel Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Май 23, 2007 15:45 Заглавие: |
|
|
| guitman написа: | | Неудобството е че така телевизора не може да влиза в standby и се включва и изключва само от контакта. |
Не виждам общо между двете неща.........елемента служи само за първоначално запускане на захранването..... _________________ Ако не мога да го поправя значи не е развалено .........но живота крие и изненади  |
|
|
 |

|
Пуснато на: Сря Май 23, 2007 23:20 Заглавие: |
|
|
Мисля че има общо но нека да прекратим темата до тук. _________________ home studio |
|
|
 |
|