Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Пренавиване на Ш-траф
Иди на страница 1, 2  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Milen_haskovo
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София/Хасково

МнениеПуснато на: Вто Май 22, 2007 21:27    Заглавие: Пренавиване на Ш-траф Отговорете с цитат

Трафа е от радио Акорд, размери 83х70х32, сърцевина 32х30. Според надписите първичната е 950/035, вторичните 1100/0,23 и 31/0,9. За изхода ми трябват 6,3 волта/1400мА (или 2000мА), 5 волта/2000мА и 210-230 волта/70мА.

Удеве му навих още 22 намотки с ПЕЛ 1,07 и изкарах 5 волта за един кенотрон, но след час работа трафа се беше постоплил до около 40 градуса... Кажете как трябва да се пренавие, какви и колко навивки още му трябват... Благодаря предварително!
suxfan
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Май 22, 2007 22:13    Заглавие: Re: Пренавиване на Ш-траф Отговорете с цитат

Milen_haskovo написа:
Трафа е от радио Акорд, размери 83х70х32, сърцевина 32х30. Според надписите първичната е 950/035, вторичните 1100/0,23 и 31/0,9. За изхода ми трябват 6,3 волта/1400мА (или 2000мА), 5 волта/2000мА и 210-230 волта/70мА.

Удеве му навих още 22 намотки с ПЕЛ 1,07 и изкарах 5 волта за един кенотрон, но след час работа трафа се беше постоплил до около 40 градуса... Кажете как трябва да се пренавие, какви и колко навивки още му трябват... Благодаря предварително!

Защо се бъхтиш с тази антика , това не беше ли някакво лампово радио , сега за без пари почти ще имаш къде къде по чувствително радио Laughing
Ако е заради грамофона , направо му смени цялата карантия и му остави механиката и говорителя може би Smile
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Milen_haskovo
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Май 22, 2007 22:24    Заглавие: Отговорете с цитат

Правя си лампов усилвател, засега свири идеално Smile Но ме притеснява че трафа грее след като го пипнах...
Фикри Нури
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Kърджали

МнениеПуснато на: Сря Май 23, 2007 6:20    Заглавие: Re: Пренавиване на Ш-траф Отговорете с цитат

Milen_haskovo написа:
Трафа е от радио Акорд, Според надписите първичната е 950/035

Като разделиш 950 и полученото число умножиш с 1,1 ще получиш брой навивки за 1 волт на вторичната страна. Упоменатият траф си има 6,3 волта, както и 240 в. За 5 волта трябва да навиеш 24 навивки с диаметър 1 мм.
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Milen_haskovo
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Май 23, 2007 7:22    Заглавие: Отговорете с цитат

Аз ги навих вече, имам си 5 волта Smile Притеснява ме тва че грее...
Фикри Нури
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Kърджали

МнениеПуснато на: Сря Май 23, 2007 10:34    Заглавие: Отговорете с цитат

Всеки траф грее донякъде. Пусни го да работи без консумация. Ако продължава да грее, значи имаш навивки на късо. Колко ти е консумацията. Пишеш, че си навил 5-те волта,но не казваш с какво сечение.
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Milen_haskovo
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Май 23, 2007 11:06    Заглавие: Отговорете с цитат

1,07 е сечението, такова имах под ръка. Консумация на празен ход - 100мА Mad

Последната промяна е направена от Milen_haskovo на Сря Май 23, 2007 18:38; мнението е било променяно общо 1 път
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Ditronix
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Провадия

МнениеПуснато на: Сря Май 23, 2007 18:13    Заглавие: Отговорете с цитат

Много е!Остави го така и гледай дали ще напече повече.Ако усетиш,че ще гори-не го мъчи,защото ще изгубиш макарата,а тя е едно от нещата,които трудно се правят.По-трудна е от пренавиването!

DRL модули за всички видове автомобили!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Milen_haskovo
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Май 23, 2007 18:32    Заглавие: Отговорете с цитат

Напича до една степен и държи толкова... В покой за цял ден не е заграл въобще, мисля си че уреда ми не мери точно, тия 22 вата все трябва да идат някъде Shocked
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Май 23, 2007 18:48    Заглавие: Отговорете с цитат

Milen_haskovo написа:
В покой за цял ден не е заграл въобще

Ми начи е здрав.Тоя траф ми се види малко клечав за качествено лампово стъпалце.Зависи от мощността все пак.EL84 еднотактно ще го свири и с него,ама ще му е слабичък.
И го разкарай тоя кенотрон-аз ламповите стъпала ги храня с обикновени силициеви грецове и разлика в звученето няма, разбира се.Е освен ако не си от някоя секта-върл противник на всичко що има силиций в него.
Че напоследък се извъдиха слухари дето развиваха теории че кабелите имали посока и ако вържеш една тонколона с кабел и после същия кабел го объранеш обратно чували разликата де...
Хора всякакви...
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница 1, 2  Следваща
Страница 1 от 2

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети