| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
DReaMer Гост
|
Пуснато на: Чет Дек 09, 2004 21:29 Заглавие: Dell P991 problem |
|
|
Imam monitor Dell P991, i naskoro si vzeh nova video karta(suotvetno i instalnah novi driveri).
Problemut e 4e ot vreme na vreme display-a celiq stra6no se razmazva(ni6to ne se 4ete ). Kato izkliu4a monitora i vednaga sled tova go vkliu4a, vsi4ko se vru6ta v normalno polojenie s perfektna kartina. Tozi problem se poqvi malko sled kato si instalnah novata karta. "Razmazvaneto" ne se polu4ava specialno kato puskam nqkoe 3d prilojenie, a v proizvolni momenti, dori ni6to da ne pravq na pc-to.
Vuprosut mi e , vuzmojno li e tozi problem da se suzdava ot driverite na kartata(me4tiii ) ili e 4ista slu4ainost 4e se e poqvil po tova vreme. Nqkoi imal li e takuv problem i ako e ot monitora, podleji li na remont?
Blagodarq predvaritelno na vsi4ki, otgovorili mi. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Дек 09, 2004 21:55 Заглавие: |
|
|
DReaMer, ако имаш възможност - сложи друг монитор и виж дали ще го има проблема.
Много ми прилича, проблема да е в самия монитор. |
|
|
 |
galov_p Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Дек 10, 2004 22:44 Заглавие: |
|
|
колкото и да ми е неприятно да ти го кажа, това си ми приличан проблем на ТХОто .Имаш ли някакжи познания по електротехника? _________________ Всичко що е спам във форума,все е от GALOV_P! |
|
|
 |
kaloyan Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Дек 10, 2004 23:27 Заглавие: |
|
|
| провери си цокъла на кинескопа,наи вече фокуса.понякога се окислява и прави мизерии.може да прекъсва фокус тримера на тхо.което е лошо. |
|
|
 |
DReaMer Гост
|
Пуснато на: Съб Дек 11, 2004 16:34 Заглавие: |
|
|
Blagodarq na vsi4ki koito mi otgovoriha!
Vsi4ki sumneniq otpadnaha - ve4e znam 4e e ot monitora . Lo6o no fakt - ne razbiram ot elektrotehnika ili pone ne do tolkova 4e da si opravq monitora.
Spored vas dali bi mogul da se opravi tozi problem(da se remontira monitora) ili e neobratimo?
Ako mislite, 4e moje da se remontira(i 4e nqma da e po izgodno da si vzema napravo nov monitor)...preporu4aite mi firma, v koqto da otida.
10x pak na vsi4ki koito otgovorqt. |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Дек 11, 2004 16:48 Заглавие: |
|
|
DReaMer, нещата както си ги описал неизглеждат чак толкова страшни , но е добре все пак вътре да погледне човек който знае за какво става дума.
Относно препоръките - къде, не е лошо ти да кажеш от къде си?
Интернета не е само в София . |
|
|
 |
DReaMer Гост
|
Пуснато на: Нед Дек 12, 2004 16:02 Заглавие: |
|
|
taka e po princip, no v slu4aq sum v Sofiq
taka 4e pitam za nadejdna firma za remont v Sofiq. 4akam predlojeniq za takiva
10x otnovo |
|
|
 |
Делчо Гост
|
Пуснато на: Вто Дек 14, 2004 11:28 Заглавие: Също проблем с монитор DELL P990 |
|
|
Имам монитор DELL P990 и констатирам следното:
В долния край е силно чуствителен към външни магнитни полета, от дясната страна прави леко петно, като го зъвъртя леко се управя, до него наблизо няма тонколонки, явно се влияе от земното магнитно поле. За проба сложих странично от дясно на кутията метален лист и петното изчезва. Пробвах и с малко магнитче, като го движа от долу цветовете се разбъркват, в горния край не се влияе. Размагнитващата система работи и "разтърсва" яко целия екран със затихваща амплитуда, въпреки това петънцето не се управя. Оворих го и видях, че кинескопа има метален кожух и върху него е разположена размагнитващата бобина. Какво аджеба му има, дали кожуха не го предпазва или бобината не работи за тази област ??
Ще бъда благодарен за съвети. |
|
|
 |
Филипов Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Дек 14, 2004 18:02 Заглавие: |
|
|
Делчо, вероятно монитора е удрян в съответния ъгъл и маската се е "поизместила" Виж дали кутията има пукнато в този ъгъл. Ако е така няма оправия, виж дали ще ти го сменят с друг. Иначе може с външен магнит да му оправиш чистотата на цвета. Това може да го установиш опитно. _________________ Ако двамата имаме по една ябълка и ги разменим, пак ще имаме по една.
Ако двамата имаме по една идея и ги разменим, ще имаме по две!
Oтопление и ВиК. Интелигентни отплителни системи. Проектиране продажба доставка монтаж |
|
|
 |
|