|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
yani kokas Опитен потребител

Регистриран на: 14 Юни 2006 Мнения: 326 Местожителство: Дупница/София/
|
Пуснато на: Чет Май 24, 2007 14:40 Заглавие: |
|
|
| Bojilov написа: |
Не виждам кво смешно има.Напражение се мери с мултицет,не с дъно.  |
еми стана ми смено -купувам си значи още три DT830 по възможнност от жълтите и ги ръгам в компа и си ги слагам под монитора да си ги гледам.
Според мен май даже тези програмки ще мерят по точно от тез мултицетчета.
Идеята иначе не е съвсем лоша за някакъв модинг на кутията+термометър с ЛЦД.
Иначе по темата точно това си мисля да направя -колективна жалба от всички живущи на улицата.
Само си мисля да не сме вече закъснели. _________________ Всеки щепсел контакта да си знае ,да се пази
да не се зарази и ако клемите зацапа,
некой друг да тока да изцака... |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Май 24, 2007 16:03 Заглавие: |
|
|
| yani kokas написа: | | Според мен май даже тези програмки ще мерят по точно от тез мултицетчета.. |
Интегрирания хардуерен монитор има огромни толеранси.Интегрирания хардуерен монитор по дъната в най-добрия случай е 8-битов от 0 до 4,096В.Което ше рече-грешка от дискретизация в размер на +-0,016В
За да се мерят с него и 12те волта те се хващат през делител,което грубо прави още 4 пъти по-голяма грешка.В най-добрия случай за 12те волта дискретата е 0.064V.Това е грешка само от преобразуването-не слагам грешката от неточни резистори в делителя,температурен толеранс,пад върху проводници и т.н.
Най-често грешката при мерене с дъно е от порядъка на 0,2-0,5В при 12волтовата шина.
Няма китайски цифров мултицет,който да има такава грешка,освен ако някой не го е ръчкал.
Точно тия DT830 са си перфектни уредчета за целта.А при съмнение че даден мултицет дава грешка-винаги може да го калибрираш. _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |

|
Пуснато на: Чет Май 24, 2007 16:16 Заглавие: |
|
|
| Bojilov написа: | | yani kokas написа: | | Според мен май даже тези програмки ще мерят по точно от тез мултицетчета.. |
Интегрирания хардуерен монитор има огромни толеранси.Интегрирания хардуерен монитор по дъната в най-добрия случай е 8-битов от 0 до 4,096В.Което ше рече-грешка от дискретизация в размер на +-0,016В
За да се мерят с него и 12те волта те се хващат през делител,което грубо прави още 4 пъти по-голяма грешка.В най-добрия случай за 12те волта дискретата е 0.064V.
. |
Айде отидехме у Сигналите и Системите и Теоремата на Котелников!!!
 _________________ Всеки щепсел контакта да си знае ,да се пази
|
|
 |

|
Пуснато на: Чет Май 24, 2007 17:08 Заглавие: |
|
|
| yani kokas написа: | Айде отидехме у Сигналите и Системите и Теоремата на Котелников!!!
 | Не,просто се аргументирам,защо и най-кирливия китайски цифров уред е по-точен от дъното за мерене на напрежение.
Когато човек пише в интернет е хубаво като каже нещо да се аргументира,защо мисли така и да даде факти,а не като тебе- | yani kokas написа: | | Според мен май даже тези програмки ще мерят по точно от тез мултицетчета. |
Е според мене биволът лети,ама не ще никой да ми повярва.  _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |

|
Пуснато на: Чет Май 24, 2007 19:06 Заглавие: |
|
|
| Bojilov написа: | | yani kokas написа: | Айде отидехме у Сигналите и Системите и Теоремата на Котелников!!!
 | Не,просто се аргументирам,защо и най-кирливия китайски цифров уред е по-точен от дъното за мерене на напрежение.
Когато човек пише в интернет е хубаво като каже нещо да се аргументира,защо мисли така и да даде факти,а не като тебе- | yani kokas написа: | | Според мен май даже тези програмки ще мерят по точно от тез мултицетчета. |
Е според мене биволът лети,ама не ще никой да ми повярва.  |
ОК моля за извинение за незнанието ми по този въпрос !!!
Съдя от това че ASUS си е ASUS и самото дъно ако мога да кажа е бая интелигентно -има бая мерки срещу всекъкви компютърни вандали. _________________ Всеки щепсел контакта да си знае ,да се пази
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Май 25, 2007 13:37 Заглавие: |
|
|
Днес говорих с моя роднина която работи в Енергото-тя ми каза въобще да не си правя труда да пускам жалби защото Енергото нямали вина за аварията ,а аварията било от природно бедствие.Питах добре каква е причината -вятър ли дъждовете ли Какво-нищо не можа да ми каже.
Те нямали техника която да наблюдава какво става по мрежата по целия град камоли пък през нощта
След тоя разговор си купих ето това нещо:
Как мислите дали ще помогне следващият път(дано няма ама за втори вече ми се случва ).
Пише че основният защитен елемент е метал-оксидни варистори.
Българско е. _________________ Всеки щепсел контакта да си знае ,да се пази
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Май 25, 2007 16:51 Заглавие: |
|
|
| yani kokas написа: | Пише че основният защитен елемент е метал-оксидни варистори.
Българско е. |
Дам,варистори ще свършат работа за защита от пренапрежение в основни линии. _________________ Мегатрон-2007 ООД
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|