| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
cpaskov3 Активен потребител

|
Пуснато на: Вто Авг 08, 2006 16:03 Заглавие: |
|
|
| тези процедури вече са ми ясни и от одавна монитора е в брака,всички методи са испитани |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
stretcher Гост
|
Пуснато на: Вто Авг 15, 2006 22:01 Заглавие: Dell p780 |
|
|
Monitora e sys sledniq problem - nesvyrzan kym PC monitora raboti, sled svyrzvane syobshtenieto "your monitor is working correctly" izchezva i nishto ne se poqvqva, horizontalnite drive impulsi si promenqt chestotata ciklichno, vertikalnoto raboti , ima visoko , po edno vreme trygna ot samosebe si - bezuprechno, sled spirane i posledvashto puskane pak starata pesen - tova e sled kato nabih dump ot nekyv ruski sait , predi tova problema beshe che pri svyrzvane na monitora kym PC pri kakvato i da e rezoljuciq i kadrova chestota izpisvashe "out of scan range"
Vsichki naprejeniq sa OK, nqma nishto izgorqlo ili pregrqvalo.
Idei za nqkakvi drugi dump-ove???
10x
Я опитай пак само че на кирилица  |
|
|
 |
Milen_haskovo Опитен потребител

Регистриран на: 11 Фев 2005 Мнения: 1404 Местожителство: София/Хасково
|
Пуснато на: Пет Май 25, 2007 22:02 Заглавие: |
|
|
Паметта може ли да се флашне от страничния конектор на платката без да се разпоява паметта? С какъв софтуер става? _________________ Както си работеше и спря... |
|
|
 |
GOSHO Опитен потребител

Регистриран на: 08 Яну 2004 Мнения: 1450 Местожителство: Варна - с.Тополи
|
Пуснато на: Пет Май 25, 2007 23:17 Заглавие: |
|
|
| Milen_haskovo написа: | | Паметта може ли да се флашне от страничния конектор на платката без да се разпоява паметта? С какъв софтуер става? | Става но освен софтуер трябва и хардуер (платка) ,утре ако имам време мога и линк да намеря.Аз съм правил 2-3 такива монитори с проблем в памета(и съм ги докрвал с препрограмиране на паметта).Гледам ,че има колега който е правил над 100 такива .Нядявам се той да даде повече информация.  |
|
|
 |

|
Пуснато на: Съб Май 26, 2007 0:06 Заглавие: |
|
|
Имам програматор за въпросната памет, ама ме притеснява че е СМД - ще трябват 2 цикъла отпояване/запояване със обикновен поялник  _________________ Както си работеше и спря... |
|
|
 |
GOSHO Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Май 26, 2007 8:03 Заглавие: |
|
|
Това е шаси D99 на Сони.Лошото е че в памета са и стойностите на G2 и R,G,B. И ако нямаш късмет двата цикъла могат да се увеличат.Затова аз правя това:
| Цитат: | " Причем всегда теряется информация только после адреса 300h. Важная информация ( настройка цвета для всех температур, сведение, геометрия и размеры для всех резолюций ) при этом сохраняются.
Метод ремонта напрашивается сам. Необходимо слить из еепром прошивку , вписать ей в хвост ( начиная с 300h ) фрагмент из рабочей прошивки. Залить полученный гибрид обратно в память. Если будет слишком большая или малая яркость, подкорректировать G2 ( 314h в еепром ). " |
|
|
|
 |

|
Пуснато на: Съб Май 26, 2007 11:35 Заглавие: |
|
|
Сега в крайна сметка ще трябва ли да отпоявам SMD-то ? _________________ Както си работеше и спря... |
|
|
 |
GOSHO Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Май 26, 2007 17:12 Заглавие: |
|
|
| Milen_haskovo написа: | | Сега в крайна сметка ще трябва ли да отпоявам SMD-то ? |
Аз ги разпоявам, но ако ти е по-лесно може да прекъснеш пътечките и така да я програмираш. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Съб Май 26, 2007 19:09 Заглавие: |
|
|
Ще го отпоявам, поне да го направя като хората... Но нали има изведен сериен интерфейс отстрани, прилича ми на USB, но нямам мерак да пробвам  _________________ Както си работеше и спря... |
|
|
 |
GOSHO Опитен потребител

|
|
|
 |
|