| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
helios Опитен потребител

Регистриран на: 23 Апр 2005 Мнения: 2944 Местожителство: Pirdop/Zlatica
|
Пуснато на: Съб Май 26, 2007 21:33 Заглавие: С-тримери |
|
|
| Става дума за донастройващите такива,в съседство с CXA1213 и други подобни.Насъбрал съм доста от тях/сваляни при прекъсване на цвета/.За пробата/предпочитам да ги сменям/съм ги пръскал с "Kontakt OL"спрей и обикновено цвета се нормализира,но не "смея" да ги оставям в този вид като "действащи".Въпроса ми е:пробвал ли е някой с разни химий да ги възстановява-напр. кореселинови бани и пр.Запазил само тези,с добър контакт м/у въртящата се и невъртяща част и "стегнатите" и добри на вид. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
evgevg Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Май 26, 2007 22:49 Заглавие: |
|
|
| Аз нямам рецепта,но 2 пъти ми се върнаха телевизори с напръскани със контактен спрей тримеркондензатори.Вече слагам нови а старите ги хвърлям.Ефекта е временен и дето ще се притесняваш дали работи или не-по-добре не си губи времето с тях.Това е моето скромно мнение. |
|
|
 |
helios Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Май 26, 2007 23:01 Заглавие: |
|
|
| evgevg написа: | | Аз нямам рецепта,но 2 пъти ми се върнаха телевизори с напръскани със контактен спрей тримеркондензатори.Вече слагам нови а старите ги хвърлям.Ефекта е временен и дето ще се притесняваш дали работи или не-по-добре не си губи времето с тях.Това е моето скромно мнение. |
Така е.Но все пак какво може да му стане на това елементарно тримерче,освен да се е зацапало и да дава утечка,или да се наруши връзката в" мястото на въртене" -там където е нитван.Друг е въпроса ако диалектрика се е "поуморил".Не съм си играл да ги "разглобявам",но май не са с въздушен диалектрик. |
|
|
 |
Tokio Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Май 27, 2007 0:23 Заглавие: |
|
|
| helios написа: | | evgevg написа: | | Аз нямам рецепта,но 2 пъти ми се върнаха телевизори с напръскани със контактен спрей тримеркондензатори.Вече слагам нови а старите ги хвърлям.Ефекта е временен и дето ще се притесняваш дали работи или не-по-добре не си губи времето с тях.Това е моето скромно мнение. |
Така е.Но все пак какво може да му стане на това елементарно тримерче,освен да се е зацапало и да дава утечка,или да се наруши връзката в" мястото на въртене" -там където е нитван.Друг е въпроса ако диалектрика се е "поуморил".Не съм си играл да ги "разглобявам",но май не са с въздушен диалектрик. |
Колега, не си губи времето. Хвърляй старите тример-кондензатори, слагай нови и си свиркай. Аз така правя и спя спокойно.  |
|
|
 |
helios Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Май 27, 2007 0:39 Заглавие: |
|
|
| Така е Токио!Спокойния сън му е майката.Лека на всички! |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Май 27, 2007 8:50 Заглавие: |
|
|
| helios написа: | | Не съм си играл да ги "разглобявам",но май не са с въздушен диалектрик. |
С твърд диелектрик са но някой от тях ползват нанесен слой сребро върху керамика и то се простъргва.И на мене са ми правили номера-и и аз сменям директно. _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
|