| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
TDA2040 Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Май 26, 2007 22:41 Заглавие: Регулатор на четков 12В мотор |
|
|
Здравейте трябва мисхема на регулаторче за 12В четково моторче за постоянен ток . Регулатора трябва да е 20А макс(Взел съм го тока с запас). Предложете някоя схема. (ще работи продължително).
Предварително блаагодаря  _________________ 98% от младото поколение е опитвало трева или някакъв вид опиaт!Ако си от 2%, които не са опитвали сложи това под подписа си. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Ditronix Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Май 27, 2007 9:07 Заглавие: |
|
|
Трудна работа Ако ще го храниш от отделен изправител,помисли дали не е по-добре да регулираш напрежението в първичната на трафа.Иначе 20 А-много зор.Не че не може,ама първо-много разход на чаркове,и то скъпички и после-много разход на ток.я помисли за първичната  _________________ Не е важно кой си,а колко струваш!
DRL модули за всички видове автомобили! |
|
|
 |

|
Пуснато на: Нед Май 27, 2007 10:42 Заглавие: |
|
|
И аз така си мислех с едно малко авто трансформаторче но няма такова
човекаизка хем от трансформатор хем от акомулатор(за сега от акомулатор) да го храни това моторче(то нема да консумира 20 А ама да има запас ако го понатовари повече)
не трябва да е много прецизно ще върти малка центрофуга за мед . _________________ 98% от младото поколение е опитвало трева или някакъв вид опиaт!Ако си от 2%, които не са опитвали сложи това под подписа си. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Нед Май 27, 2007 12:58 Заглавие: |
|
|
ако е от траф не ти трябва автотрансформатор.НЕОМОНТАНА имат китове-регулатори 20-220V,работят си перфектно.Но от акумулатор работата става ....Ще се разсейва много топлина-големи радиатори,пусковия ток ще е голям-може и да не потегли мотора изобщо кофти история.Помня,че на времето се блъсках с чистачките на ТРАБАНТ-а на жена ми-бил е на 6V и го преработили на 12.С една дума не станаха нещата и купих ново моторче за чистачките.Другото,което ми идва на ум-с последователно вързани крушки-1,2 или повече,опитно да се избере вариант.Хем ще може да върти и нощем а крушките ще му светят  _________________ Не е важно кой си,а колко струваш!
|
|
 |

|
Пуснато на: Нед Май 27, 2007 15:02 Заглавие: |
|
|
Май май ще го откажа от варианта с акомулатора
Ами тея китчета ги знам правил съм заедин трансформатор ама при определено напрежение и трафа забръмчава а при други не бръмчи и това малко ме притеснява ама така ще върви
 _________________ 98% от младото поколение е опитвало трева или някакъв вид опиaт!Ако си от 2%, които не са опитвали сложи това под подписа си. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Нед Май 27, 2007 15:20 Заглавие: |
|
|
Трафът ще ти бръмчи при натоварване и ако не е стегнат добре.Това да не те притеснява.Стига всичко да върви добре,няма да имаш проблеми. _________________ Не е важно кой си,а колко струваш!
|
|
 |
tchav Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Май 28, 2007 8:14 Заглавие: |
|
|
| Решението е импулсно захранване с постоянна честота и регулируемо запълване на импулсите, по този начин няма загуба на енергия. Така се правят например радиоуправляемите модели, които са с електродвигатели. |
|
|
 |
bobykafe Опитен потребител

Регистриран на: 02 Ное 2004 Мнения: 1325 Местожителство: Стара Загора
|
Пуснато на: Пон Май 28, 2007 9:56 Заглавие: |
|
|
Както казва tchav, най- добре е с импулсно. Бях правил подобна схема с подръчни средства, като импулсите се изработваха с таймер 555- схемата беше 3-4 елемента и 1 MOS транзистор за управлението _________________ Няма нищо по- унизително от това, да виждате идиоти, които успяват в начинания, в които сте се провалили
----------------
В този форум вече съм само на гости... |
|
|
 |
Цеков Активен потребител

|
|
|
 |
тда Гост
|
Пуснато на: Чет Май 31, 2007 21:55 Заглавие: |
|
|
Извинявам се аз съм ТДА2040 не съм си влязъл в акаунта(пиша от клуб) Тая схемака я знам но нямам възможност да програмирам пика и как ще се управлява то със потенциометър
bobykafe би ли дал тая схемка ? |
|
|
 |
|