| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
ivankrivodol Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Май 28, 2007 12:25 Заглавие: Помощ за програматор |
|
|
Досега не съм работил с такъв. Сега ми попадна един PonyProg Small. OK - разбрах, мисля, как да вкарам bin, или да го запиша на харда. Въпроса ми е при поставяне и сваляне на чипа памет (24хх или друга която подхожда на тоя програматор) - та при поставяне или сваляне на чипа трябва ли да вадя кабела на програматора, евентуално компютъра трябва ли да се изключва при тая операция. Мерси  |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
zapad Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Май 28, 2007 12:30 Заглавие: |
|
|
| аз винаги го изключвам |
|
|
 |
GOSHO Опитен потребител

Регистриран на: 08 Яну 2004 Мнения: 1450 Местожителство: Варна - с.Тополи
|
Пуснато на: Пон Май 28, 2007 13:03 Заглавие: |
|
|
Аз пък от мързел не го изключвам и поне досега съм нямал проблеми.Всъщност имал съм няколко пъти ама защото съм ги слагал наобратно.  |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пон Май 28, 2007 13:11 Заглавие: |
|
|
| GOSHO написа: | Аз пък от мързел не го изключвам и поне досега съм нямал проблеми.Всъщност имал съм няколко пъти ама защото съм ги слагал наобратно.  |
И какво правиш? Така както си е включен програматора в компютъра, приключил си с процесите на четене или запис и вадиш паметта? Така ли? И съответно когато слагаш чип памет я слагаш на включен програматор? |
|
|
 |
GOSHO Опитен потребител

Регистриран на: 08 Яну 2004 Мнения: 1450 Местожителство: Варна - с.Тополи
|
Пуснато на: Пон Май 28, 2007 13:55 Заглавие: |
|
|
Да както е включен програматора ги вадя и слагам.Може и да не е много правилно , но ... пустия му мързел.  |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Май 28, 2007 14:15 Заглавие: |
|
|
Зависи все пак как е направен програматора, но по принцип захранването към паметта в случая е през ключов транзистор.
Захранване към схемата трябва да се появи когато се инициира процес било четене или писане. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пон Май 28, 2007 14:35 Заглавие: |
|
|
| Благодаря на всички дотук. Сега имам друг въпрос: на платката има едно джъмперче до което пише: 24. Дали не се слага когато се работи с памети 24хх или има друга функция, че гледам чете памет 9346 и така както е джъмпера. Какво да правя с тоя джъмпер? |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Май 28, 2007 15:25 Заглавие: |
|
|
Двата интерфейса са различни и не виждам как само с един джъмпер би могло да стане.
Защо се не разходиш до тук и да разгледаш различните интерфейси за да се ориентираш в обстановката. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пон Май 28, 2007 16:07 Заглавие: |
|
|
| RC написа: | Двата интерфейса са различни и не виждам как само с един джъмпер би могло да стане.
Защо се не разходиш до тук и да разгледаш различните интерфейси за да се ориентираш в обстановката. |
Благодаря за линка, иначе горе-долу разбрах за джъмпера - просто без него не чете 24хх. На практика май само един въпрос ми остана - като дам да изтрива 24хх ми дава че функцията не се поддържа - при друг тип (9346 например) изтрива съдържанието - това нормално ли е? Ако в линка пише по въпроса се извинявам и почвам четене  |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Май 28, 2007 16:11 Заглавие: |
|
|
| За да я изтриеш, пълниш буфера с FF и програмираш. |
|