| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
nobodyshadow Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Май 24, 2007 16:58 Заглавие: Пещ~700градуса |
|
|
Здравеите.
Трябва ми пещ с която да топя метал в малки количества- 1-2килограма при температура около 700градуса.Възможно ли е саморъчното изработването на подобна пещ в домашни условия?Пеща трябва да е електрическа.Има ли нагреватели които мога да използвам за постигане на тази температура?Мисля че някъде бях гледал пещ която се използва за изпичане на керамични съдове която достигаше 800-900 градуса и беше изработена с кварцови нагреватели.Тази област ми е непозната.Ще бъда благодарен ако някои сподели познания и опит по въпроса. _________________ Не мога да знам всичко,а и не искам.Тогава би било прекалено лесно и скучно! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Добри Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Май 27, 2007 22:41 Заглавие: |
|
|
Изплзвай чушкопек, иначе може да си купиш керамична пещ която се използва от зъботехниците, но цената е твърде солена, а има и по скъпи индукционни варианти. _________________ Дайте ми акъл и информация, пари не ви искам. |
|
|
 |
vladimir_ki4ev Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Май 28, 2007 21:24 Заглавие: |
|
|
| Някъде из старите броеве на млад конструктор имаше как да се направи пещ до 1300 градуса .Идеята беше да се ползва парче около 30 сантиметра етернитова тръба от тия старите за мръсния канал за нагревател обикновен реотан за старите котлони само леко скъсен за по-висока температура.Дъното се прави от парче от тръба Нагревателите и дъното се замазват с огнеупорна пръст. задължително от страни някакви стойки или дръжки .За работа с огнеупорната пръст питаш майстор на камини. Успех! |
|
|
 |
emil74 Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Май 29, 2007 0:41 Заглавие: |
|
|
| За нагревател е по-добре да си купиш навит кантал за акумулираща печка и да го скъсиш за по-голяма мощност. Сечението му е по-голямо (Ф0,9 или Ф1мм, ако не се лъжа)и по-дълго ще работи на голямо нагряване, отколкото нагревател от котлон. |
|
|
 |
nobodyshadow Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Май 30, 2007 16:19 Заглавие: |
|
|
ще пробвам с някакъв мощен обикновен нагревател от калорифер или нещо друго обаче ми се струва че много лесно ще изгаря заради по високата температура при която трябва да работи.
благодаря на всички отзовали се. _________________ Не мога да знам всичко,а и не искам.Тогава би било прекалено лесно и скучно! |
|
|
 |
|