| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
REPAIRMAN Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Окт 01, 2004 10:43 Заглавие: Процесор за TV JVC C210EE ? |
|
|
Моля за съдействие по въпросния ТV.След токов удар( бил е в STANDBY по време на буря) се държи доста странно.
1.Слабоконтрастна OSD –едва се чете .Отначало въобще не се появяваше ,после беше с “правописни грешки “ сега се нормализира но.от време на време е със смущения.
2.Самият апарат работи много добре –реагира на ПДУ и бутони ,регулира се всичко,настройва се и т.н.
3.Особености – при изключване от мрежовия бутон и последващо вкл. звукът е с макс.стойност.След регулиране в норм.граници и гасене от на ТV от ПДУ се държи нормално.При повторно гасене от мрежата VOLUME –то е на MAX.
4.ТV се настройва нормално.запаметява ,но след превкл.на друг и последващо връщане на предишния нищо не помни.
Спаред така изложените признаци мога ли да смятам че проблема не е във EEPROM –а ?
Процесор M50435-839FP.
Търся връзка или инфо от къде да го закупя.Евентуално аналог ?
Благодаря предварително ! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Noel Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Окт 01, 2004 11:11 Заглавие: |
|
|
Според мен трябва да започнеш с това което е по евтино
Свали памета и виж дали се чете и пише.Ако тя е здрава тогава се насочи към процесор или програма. _________________ Ако не мога да го поправя значи не е развалено .........но живота крие и изненади  |
|
|
 |
GOSHO Опитен потребител

Регистриран на: 08 Яну 2004 Мнения: 1450 Местожителство: Варна - с.Тополи
|
Пуснато на: Пет Окт 01, 2004 11:44 Заглавие: |
|
|
| Смени електролитите на модула SBX M002, провери дали отиват -30В до памета.Ако нямаш схема мога да ти пратя. |
|
|
 |
cdi Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Окт 01, 2004 11:49 Заглавие: |
|
|
| И аз мисля че с памета трябва да се почне |
|
|
 |
pepi_voinishki1957 Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Май 29, 2007 10:17 Заглавие: |
|
|
Повдигам тази тема защото ми дойде приемник с всичко това което е написал колегата по горе.За съжаление темата не е завършена и за това си позволих да я отворя на ново.Схема имам от файлообменника и започвам борбата . До тук съм сменил конд. в захранването.Приемам идеи всякакви. _________________ "Само най-мъдрите и най-глупавите не се поддават на обучение." Конфуций |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Май 29, 2007 10:50 Заглавие: |
|
|
Смени електролитите на платката за управление-първо.
Виж дали идват -30V за чипа.
Типично тук е да прекъсват писти-просвири всички писти от краката на паметта до съответните места дето отиват с мултицета.
Ако и така не стане-сменяш паметта.
смд-памет може и да не намериш-но пък се продава същата в нормален корпус и се присажда.
И внимавай как работиш с поялинка,че там пистите са пълен кенеф. _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |

|
Пуснато на: Вто Май 29, 2007 15:09 Заглавие: |
|
|
Да паметта явно е дала фира защото товари напрежението на -30в.,кляка на 14,5в.Лошото е че тая която са сложили е m58659fp а тази която продават по магазините е m58659p и ще трябва да приспособявам. _________________ "Само най-мъдрите и най-глупавите не се поддават на обучение." Конфуций |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Май 29, 2007 16:43 Заглавие: |
|
|
| pepi_voinishki1957 написа: | | Да паметта явно е дала фира защото товари напрежението на -30в.,кляка на 14,5в.Лошото е че тая която са сложили е m58659fp а тази която продават по магазините е m58659p и ще трябва да приспособявам. |
Да не е някой електролит по веригата на -30В калпав? _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
antonkolev Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Май 29, 2007 16:49 Заглавие: |
|
|
| памета М58659Ф СМД сепродава в КСП електроникс читава за около 5 долара,миналата седмица сменях такава |
|
|
 |

|
Пуснато на: Вто Май 29, 2007 16:59 Заглавие: |
|
|
Не е електролит , и аз така си помислих.Проверих цялата верига и всичко е сменено .Там са сложили и един транзистор 2sa 1015 за стабилизатор ,и него съм сменил,просто паметта си товари,все пак е гръмотевичен,то какво да изгори друго/винаги най шибаното/  _________________ "Само най-мъдрите и най-глупавите не се поддават на обучение." Конфуций |
|
|
 |
|